Het Renteniershuis kiest voor Engelse landhuisstijl en nieuw concept

Het Renteniershuis Foto: jdw

Zandhoven - Horecazaak Het Renteniershuis aan de Dijkstraat in Viersel heeft een metamorfose ondergaan.

Yves (45) en Helga (45) Vleugels openden 21 jaar geleden Het Renteniershuis in het uit 1870 stammende buitenverblijf van dokter Willems naast het Albertkanaal. Tien jaar geleden onderging de zaak al eens een hele restyling, en tien jaar later vonden Yves en Helga het tijd om Het Renteniershuis opnieuw een andere jas aan te meten.

“Vanbinnen werd alles volledig gestript”, vertelt Yves. “Er ligt een ander dak op de veranda, we lieten een nieuwe toog en nieuwe trap steken, er werd overal lambrisering  aangebracht en de verlichting werd volledig vernieuwd naar LED.”

Een van de blikvangers is de muur met behangpapier van oude labels van drankflessen. Je krijgt er dorst van. Vooraan is er zelfs een bibliotheekkast. “We hebben gekozen voor de Engelse landhuisstijl, die bij de architectuur van Het Renteniershuis past. De klanten reageren positief”, zegt Yves.

Ook het concept van Het Renteniershuis is veranderd. Voortaan is het enkel nog een eethuis-restaurant. “Vanaf juni gaat opnieuw onze beachbar met zandstrandje op de dijk van het Albertkanaal open, waar de drinkers terecht kunnen.”

Helga en Yves deden voor de restyling van hun zaak beroep op bedrijven uit eigen gemeente. “Verf en behang Arno, woningbouw De Backer en verlichting Detelec hebben alles samen tot een goed einde gebracht.”

Op de nieuwe toog staan prominent de flessen Zandhovense limoncello ‘2240’ van Lester Schutters. “Een goed product dat ik graag promoot”, zegt Yves.

 

KMa

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio