Groepen als Sit&Listen, Gunther Verspecht (Stash) en Guy Swinnen treden gratis op voor heropbouw dorpsschooltje

Dorpsplein Pulderbos verandert op 21 juli in gezellig muziekterras met Muziek voor Nepal

Sit & Listen met Ludo Konings, Wendy Koninkx en Kevin Borremans van Muziek voor Nepal. Foto: kma

Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Zandhoven - Het dorpsplein van Pulderbos verandert op onze nationale feestdag in één groot muziekterras ten voordele van Nepal. Terwijl in Brussel het leger defileert, paradeert in Pulderbos een defilé van rasartiesten met een groot hart.

Wendy Koninkx (41) uit Pulderbos werkt al lang als reisleidster in Nepal. “Het bergdorpje Tekanpur zo’n 65 kilometer ten noordoosten van Kathmandu waar veel van mijn vrienden wonen, werd bij de aardbeving voor 80% verwoest. Hun leed heeft me diep geraakt”, vertelt Wendy. “Hulp van de overheid of NGO’s is er nog niet geraakt. Ik was ontroerd om te zien hoe mijn vrienden zelf het heft in handen namen en noodshelters begonnen te bouwen, nu de moessonregens losbarsten. Voor de kinderen is er een voorlopig schooltje gebouwd, dat straks wel volwaardig heropgebouwd moet worden.”

Wendy was met een kleinschalig steunprojectje begonnen. “Ik dacht aan een fototentoonstelling ofzo, tot Christine Van der Schraelen van café In de Klok me aanmoedigde om het groter aan te pakken. Christine was zelf zwaar geraakt door de verschrikkelijke beelden. Bleek dat er hier lokaal heel veel sympathie leefde om iets voor Nepal te ondernemen.”

Kevin Borremans sprong mee op de kar en ook Ludo Konings - bezieler van het festival Mumoza - zette zijn schouders onder het project dat de naam Muziek voor Nepal kreeg. “Op 21 juli verhuizen de hele logistiek en de podiumwagen van Mumoza naar het dorpsplein”, vertelt Ludo.  “De tent van de KLJ-feesten staat er nog en de gemeente heeft haar schouders onder het project gezet.”

Wendy Koninkx trok haar stoute schoenen aan en stuurde een bericht naar zanger Guy Swinnen. “Beste Guy, mag ik je iets vragen?”, mailde ze voorzichtig. “Hij reageerde meteen enthousiast. Dat vind ik echt zó sympathiek”, zegt Wendy. “Guy Swinnen postte ook direct een ‘Muziek voor Nepal’-filmpje op zijn facebookpagina om ons project te promoten. Hij vindt dat er veel te weinig grote acties voor Nepal gebeuren en brengt zijn supergitarist Yves Vertonghen mee. Ook de andere artiesten zoals Sit & Listen en Gunther Verspecht zegden direct toe toen ze hoorden dat de opbrengst integraal naar de heropbouw van een dorpsschooltje in Nepal gaat.”

De deuren gaan rond 14u open. Een festivalbandje kost 5 euro. Covergroep Sit & Listen uit Pulderbos opent Muziek voor Nepal rond 15u.” “We hebben nieuwe nummers voorbereid”, verklapt zangeres Erika Triki.” “Daarna treedt Gunther Verspecht van Stash (bekend van de hit Sadness enkele jaren geleden, red.) op. Afsluiten doen we met Guy Swinnen. Alle artiesten verlenen gratis hun medewerking.”

Naast een hamburgerkraam komt er een Nepalees snackkraam met onder andere vegetarische momo’s. Er is een Nepal-huisje met baksteenverkoop voor het schooltje in Tekanpur en kinderanimatie. “We willen de sfeer van een groot fijn muziekterras met akoestische live-muziek. De opbrengst gaat integraal naar het lokaal dorpscomité van Tekanpur voor de bouw van de nieuwe school”, zegt Wendy Koninkx, die niet genoeg kan benadrukken hoe dankbaar en overdonderd ze is voor de gratis steun die ze van sympathisanten in eigen gemeente en van de artiesten mag ontvangen. Grafisch ontwerper Rein De Block uit Pulle ontwierp in een mum van tijd nog belangeloos een prachtige affiche. Ludo Konings durft voorzichtig hopen op duizend bezoekers, Wendy Koninkx zou al blij zijn met vijfhonderd. Met zo veel koningen in de organisatie op onze nationale feestdag kan dat niet mis gaan.

21 juli, Muziek voor Nepal, vanaf 14u op dorpsplein Pulderbos

 

 

Kristin Matthyssen

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio