Volksfeest voor Beer van Brecht

Alsof brons in het judo in Rio nog niet genoeg was, won Dirk Van Tichelt vrijdagavond (32) tijdens een volksfeestje in Sint-Lenaarts ook nog eens goud als sympathiekste olympiër. Iedereen mocht met zijn medaille om de hals poseren of een selfie maken. "Den Dirk blijft gewoon den Dirk", klonk het in koor.

In de schuur van Kris Adriaenssens, de overbuur van Dirks ouders Jos en Julia aan de Eester,  werd door de buren, supporters en leden van judoclub Hirano een feest gebouwd ter ere van de Beer van Brecht. Een varken van ongeveer 70 kilo draaide rond aan het spit. “Eigen kweek van mijn ouders”, knipoogde Van Tichelt. De huizen aan de Eester waren getooid met tricolore vlaggen en olympische ringen. Alle kindjes kregen een snoepmedaille van - wat dacht u - zoete beertjes!

Leden van Chiro Nelto verzorgden de tap. “We zijn allemaal fier op den Dirk”, zegt Jens Adriaenssens. “De geburen hangen hier sterk aaneen.” Zijn vader Kris en oom Koen beamen dat. "Het is een hele prestatie, een medaille halen op de Olympische Spelen", zegt Koen, die in Brecht woont. "En hij blijft er zo bescheiden onder."

De supporters konden een bedrukte T-shirt en een kleine mini-kimono met Dirks naam kopen om aan de autoruit te plakken. Een handtekening vragen aan de olympiër was maar een half woord. Dirk had zelfs vijf verschillende stiften en pennen klaarliggen om te signeren.

Op 5 september wordt de Beer van Brecht nog gehuldigd door het gemeentebestuur. Hij mag dan al in Tessenderlo wonen, hij blijft van Brecht!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.