Meubelfabriek steunt met gulle gift groene speelheuvel Klaproosschool Pulderbos

3.350 kilo schatten levert koppel nieuwe Mintjens-tafel op

3.350 kilo schatten levert koppel nieuwe Mintjens-tafel op

Paul Van Looveren, Carl Mintjens, het echtpaar Mols, Carolien Neujens en Willy De Bie Foto: kma

Zandhoven / Malle - In Meubelfabrieken Mintjens in Malle kreeg de familie Mols gisteren een tafel ter waarde van 1.200 euro. Het koppel kon het best het gewicht schatten van vier runderen van het Blonde d'Aquitaineras van Carl Mintjens tijdens de veeprijskamp in Pulderbos. De opbrengst van de schattingswedstrijd gaat naar de Klaproosschool in Pulderbos die een groene speelheuvel wil aanleggen voor de kinderen.

Carl Mintjens is niet alleen CEO van meubelfabrikant Mintjens Group in Westmalle, op Blommerschot in Oostmalle is hij ook eigenaar van de grootste kudde Blonde D’-Aquitainerunderen van België. Al jarenlang stelt hij zijn kolossen tentoon op de veeprijskamp in Pulderbos. Zo herinneren sommigen zich misschien nog Tom, met zijn 1.580 kilo ooit door het Guinness Book of Records erkend als de zwaarste os.

“Mijn grootmoeder was afkomstig van Pulderbos. Ik moest tante zeggen tegen Finne Dries”, vertelt Carl Mintjens, “de legendarische cafébazin van De Klok. In augustus met de fiets naar Pulderbos-kermis was vaste prik in mijn kindertijd.”

De Klaproosschool in Pulderbos is momenteel bezig met geldinzameling om een groene speelheuvel op de speelplaats te kunnen aanleggen. Toen ereburgemeester Willy De Bie van het Veeprijskampcomité Pulderbos op zoek was naar iemand die dat goede doel wou steunen, klopte hij aan bij Carl Mintjens. Mintjens schonk een tafel ter waarde van 1.200 euro aan wie het gewicht van zijn twee volwassen en twee jonge Blonde d’Aquitaines kon schatten tijdens de 82ste veeprijskamp op 21 augustus. Het ging om dieren die net Belgisch kampioen waren geworden in Libramont.

Tegen een klein bedrag konden de prijskampbezoekers een gokje wagen. In totaal wogen de dieren 3.351 kilo. Drie bezoekers zaten er maar één kilo naast. Na een schiftingsvraag wonnen Stefaan Mols en Hild Soetemans uit Pulderbos de tafel. “Die komt van pas, want we gaan net verbouwen!”, klonk het gisteren.

Slager Paul Van Looveren uit Westmalle die als enige beenhouwer het gezond natuurvlees van de Blonde d’Aquitaines mag verkopen, serveerde gerookt ossenvlees tijdens de veeprijskamp aan wie een gokje waagde. Al kan je bij neef Frank , ook achterkleinkind van de familie Dries, in Taverne Restaurant In de Wandeling te Halle-Zoersel ook het Blommerschots vlees degusteren. In totaal leverde de actie 650 euro op voor de Klaproosschool. Carolien Neujens van de ouderraad schonk als bedankje in naam van de kinderen iedereen kindertekening met een koe op. Wel geen beige Blonde d‘Aquitaine, maar een bonte melkkoe.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio