Al 60 statuten student-ondernemer aan UGent

Al 60 statuten student-ondernemer aan UGent

Op dit moment telt UGent op dit ogenblik 60 student-ondernemers. Foto: rr

Gent - Sedert vorig jaar startte de Gentse Universiteit met het uniek statuut van student-ondernemer. Op dit ogenblik telt UGent ongeveer 60 studenten met dat statuut, waarvan er een 40-tal lopende ondernemersprojecten zijn. Om dat cijfer nog meer aan te moedigen last de UGent, samen met enkele partners, op maandag 16 april het evenement Student Ghentrepreneur in.

Door het groeiend cijfer wil UGent nog een stapje verdergaan en biedt het vanaf volgend academiejaar ook het statuut Leerlijn ondernemerschap aan. Op die manier kunnen studenten van dichtbij gecoacht worden om hun idee van een onderneming om te zetten in de praktijk. Volgens UGent is het een surplus om naast een diploma ook een zelf opgerichte onderneming op zak te hebben.

Wie ook een onderneming wil opstarten in combinatie met het studeren, kan op maandag 16 april terecht bij het evenement Student Ghentrepreneur in Campus Kantienberg , Voetweg 66. Geïnteresseerden kunnen er zich laten informeren en zelf inspiratie opdoen. Van 15u tot 22u kunt u daar voor meer informatie terecht. Om 19u stellen de student-ondernemers zichzelf voor aan het publiek.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio