Ludieke actie tegen besparingen De Lijn

Het actiecomité Gentenaars Tegen Besparingen maakte een salon van een lijnhutje. Foto: Kmy

Gent - Vijdagnamiddag voerde de groep Gentenaars Tegen Besparingen (GTB) een ludieke actie aan het station Sint-Pieters. Uit protest tegen de afschaffing van nachbussen en het verkleinen van het dagaanbod bij de Lijn richtte het actiecomité een bushokje in als woonkamer.

De actie vond plaats op vrijdagnamiddag tussen 16u en 18u30. Een bushokje van enkele buslijnen, waar reizigers na 17 mei minder reismogelijkheden hebben met het openbaar vervoer, werd ingericht als woonkamer. Een ludieke actie om aan te tonen dat de wachttijden van de reizigers gevoelensmatig zullen stijgen en dat daar dan toch wel volgens GTB de nodige comfort bij moet. GTB riep via hun website op aan andere misgenoegde reizigers om huishoudspullen mee te nemen om mee hun woonkamer te bouwen.

Uitbreidig in plaats van inkimpen

Het actiecomité wil geen duurdere alternatieven die de inkrimping van het aanbod van De Lijn moeten opvangen. Een samenwerking met de Gentse taxidienst V-TAX of een verhoging van de ticketprijzen is volgens GTB geen oplossing. Het openbaar vervoer is een dienst voor iedereen, luidt het bij de organisatie. Gentenaars Tegen Besparingen vraagt Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) om dringend tot een oplossing te komen.

Actie 10 mei

De actie van vrijdagnamiddag is een voorloper van de protestactie van 10 mei. Dan organiseert GTB om 19u op de Groentenmarkt een volkse optocht om de besparingen bij De Lijn tegen te gaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio