Natuurwandeling vanuit Westmalle

34e Internationale Wandeltocht met wisselbeker

Malle - Op zondag 3 oktober richt wandelclub Merksem vzw de 34e Internationale Wandeltocht in. Niet alleen trappist en trippel zijn aantrekkingspolen in Westmalle. Ook de prachtige natuur is niet te versmaden. De omloopverantwoordelijke heeft dan ook alle mooie plekjes uitgezocht in Westmalle, Oostmalle en het aangrenzende Zoersel om de wandelaars een heerlijke dag te bezorgen.

Naargelang de afstanden - er is keuze tussen 5, 10, 16, 21, 31 en 41 km - kom je langs verschillende domeinen en weiden, akkers en maïsvelden en door statige dreven. Het wordt dus een echte natuurwandeling. Vanzelfsprekend zijn de nodige rustposten voorzien. Zo is er op de 5 km een taverne met speeltuin en tuinterras. De andere afstanden lopen langs een centrale post met 400 zitplaatsen en wandelaars van de grootste afstand verpozen in het welbekende Boshuisje.

Bezienswaardigheden
Onderweg wandel je voorbij diverse bezienswaardigheden: het gemeentehuis van Malle, het kasteel van Westmalle, het Kasteel de Renesse, de Wolfs- of Akkerkapel, de statige St.-Martinuskerk en de St.-Martinuskapel, de Engelenkapel, het Mariapark met de kapel van O.L.Vrouw van Altijddurende bijstand.

Volgende mooie natuurdomeinen worden doorwandeld: Domein de Renesse, met zijn uitheemse bomen (o.a. sequoia’s of mammoetbomen), ’s Herenbos, Wolfschot, de gemeentebossen van Zoersel, het Zoerselbos, de rustgevende dreven rond Monnikenheide, de Hooidonkse Beemden en het Schriekbos.

Voor deze natuurwandelingen vertrek je tussen 8 en 15 uur. Laatste aankomst wordt voorzien om 18 uur. Plaats van vertrek en aankomst : zaal St.-Martinus, St.-Jozefslei te Westmalle-centrum.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio