De Mostheuvel heeft drie 'eeuwlingen'

Malle - De Mostheuvel ligt prachtig in het groen. Het is een schooltje voor buitengewoon onderwijs van het type 3, voor kinderen met emotionele en gedragsproblemen. In totaal krijgen er 43 kleuters en lagere schoolkinderen les van een 30-tal leerkrachten. De kinderen zijn verdeeld in groepen die het best aansluiten bij hun leerniveau. Het lesgeven gebeurt zoveel mogelijk in openlucht.

Dat heeft een aantal voordelen: 'We hebben nooit zieke kinderen, geen epidemies of Mexicaanse griep', zegt directeur Miek Van Tricht. In de klassen hebben we vloerverwarming voor 's winters, maar de ramen staan altijd open. Tijdens de speeltijd worden die dichtgedaan zodat de klas een beetje opwarmt. En verder krijgen de leerlingen na de speeltijd bijvoorbeeld wel een warme thee. Ze kleden zich ook naargelang de weersomstandigheden', voegt ze eraan toe.

'Ze hebben niet alleen een betere weerstand; ze zijn ook merkelijk rustiger. Vanaf maart wordt er ook buiten geluncht aan de picknicktafels. Iedereen heeft een gezond kleurtje' zegt de directeur.

Eeuwlingen

De school telt dit jaar drie leerlingen van de 20e eeuw. Aan het einde van het jaar wordt vuurwerk afgeschoten om dit bijzondere gegeven te onderstrepen, maar vandaag mochten de drie jongens al op de foto voor Het Nieuwsblad. Toch ook al een hele eer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio