Touwtrekken wint aan bekendheid

Berketrekkers winnen Vlas-beker

De Berketrekkers op het afgelopen WK in Minehead (Engeland) in september 2011 Foto: De Berketrekkers Merksplas

Merksplas - Touwtrekvereniging De Berketrekkers is afgelopen weekend de winnaar van de Vlaamse Traditionele Sporten of kortweg Vlas-beker geworden. Om ploegen te stimuleren meer in andere regio deel te nemen aan wedstrijden, stelt het bestuur van de Belgische Touwtrek Bond voor om een klassement op te starten dat interregionaal resultaten bundelt. Zo kreeg het idee om een Vlas-beker uit te reiken stilaan vorm.

Een jaar later staat de eerste beker op naam van De Berketrekkers; met een voorsprong van 24 punten in het klassement op de tweede en 30 op de derde een duidelijke overwinning. De twee beste resultaten in eigen competitie behaalde de ploeg in Heindonk met de eerste dagoverwinning in tien jaar en in Overbroek.

Goed voorbereid
‘Alleen naar onze eigen competitie gekeken komen we pas op de derde plaats’, zegt Peter Van Den Heuvel van De Berketrekkers. ‘Het verschil hebben we dus gemaakt door de goede resultaten in de competitie-west. In juni trokken we al naar Meulebeke om voorbereidingen te treffen tegen de zware zomer die eraan kwam. Daar werden we knap vierde en pakten we al heel wat punten.

De volgende wedstrijd in west was Maarkedal. Daar gingen we ons voorbereiden op het WK. Met een tweede plaats was dit een geslaagd tornooi. De laatste wedstrijd in west was het tornooi van TTV Versieck in Sijsele. Daar moesten we goed uitkijken of we verloren er onze beker nog. Tenminste, daar hadden we schrik voor, maar door de mindere opkomst bij enkele Kempische ploegen konden we toch nog zicht houden op de eindoverwinning. Hoewel de wedstrijd bij TTV Versieck geen verschil meer heeft gemaakt in het aantal punten voor ons, is er ook geen ander team in geslaagd een beter totaal te scoren in het eindklassement’, zegt hij.

‘Uiteindelijk zijn we zeer trots op deze Vlas-beker. Het is een erkenning van het grote werk dat gestoken wordt in het bekendmaken van de sport in heel Vlaanderen. We zijn blij dat we daar aan kunnen meewerken’, besluit Peter Van Den Heuvel. Voor meer uitleg over de reglementen kan je terecht op http://touwtrekken.be/vlasbeker.htm

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio