Overbrengoperatie geslaagd

Nieuwe Lijnbus-discobar voor Malmejo

Foto: Gemeentebestuur Malle

Malle - Er wordt momenteel volop gebouwd aan de site rond De Notelaar aan de Lierselei in Oostmalle. Via een publiek-private samenwerking krijgen hier een nieuw jeugdcomplex, kinderopvang, bibliotheek, culturele en polyvalante ruimtes en tal van wooneenheden gestalte.

Op dit ogenblik zijn de werken aan het nieuwe jeugdcomplex in volle gang. Onze gekende jeugdclub Malmejo krijgt een nieuw onderkomen in de kelder van dit nieuwe jeugdcomplex.
Eén van de blikvangers in de huidige Malmejo is het voorste gedeelte van een Lijnbus die centraal opgesteld staat en dienst doet als discobar.

Lijnbus onontbeerlijk
Voor de jongeren van de jeugdclub was het dan ook een vereiste dat in de nieuwe Malmejo opnieuw zo’n Lijnbus zou komen. De gemeente Malle kocht daarom bij De Lijn het eerste deel van een gelede bus. De jongeren van de Malmejo hebben dan zelf de neus eraf gezaagd, het stuk dat ze als discobar willen gebruiken.

Omdat de werken aan het nieuwe jeugdcomplex volop bezig zijn en deze week al welfsels gelegd worden, transporteerden de gemeentediensten vorige week het stuk Lijnbus naar zijn nieuwe eindbestemming voordat de kelder dichtgegooid wordt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio