Familiepicknick, boerenmarkt en gratis activiteiten

Ge(s)maakt in Merksplas

Merksplas - Op zondag 1 juli vanaf 13.30 uur wordt de zomervakantie ingezet met een happening in de groene zone van de Landloperskapel. Een familiepicknick wordt opgefleurd met een heuse boerenmarkt en aangevuld met puur Kempense randactiviteiten. ‘Ge(s)maakt in Merksplas’ is een organisatie van Toerisme Merksplas vzw in samenwerking met de GALT (de Gemeentelijke Adviesraad voor Land- en Tuinbouw).

Kom met familie of vrienden, zorg voor een zelfgemaakte picknickmand, en indien nodig een picknickdeken. In de schaduw van de kapel wordt een zone voorbehouden en enkele picknicktafels met stoelen neergeplant. Daar wordt een groepspicknick gehouden vanaf 16 uur. Je mandje kan aangevuld worden met groenten, fruit of proevertjes van de boerenmarkt.

Boerenmarkt
Onze land- en tuinbouwers, de ambachtelijke brouwer en Oxfam Wereldwinkel organiseren een boerenmarkt van verse hoeveproducten en zetten daarmee het domein nog meer in kleur. Er zijn tal van randactiviteiten van 13.30 uur tot 17.30 uur zoals: een roofvogelshow met hondendressuur, fretten en een jachthoornblazer, ponyritjes, een huifkartocht, een springkasteel en de herder is met zijn schaapskudde heel de dag actief op het domein.

Het wandelnetwerk ‘Kempense Kolonies’ biedt tal van mogelijkheden om een korte of lange tocht uit te zetten. De wandelkaart is te koop aan de plaatselijke infostand voor toerisme en er is ook een overzichtskaart die geraadpleegd kan worden. Al deze activiteiten zijn gratis. Uiteraard wordt er gezorgd voor de nodige drank en lokale snacks en dit tegen democratische prijzen.

Tentoonstelling
In de Landloperskapel loopt die dag een indrukwekkende tentoonstelling over ‘vrijheidsberoving’. Een combitoegang voor deze tentoonstelling en een bezoek aan het Gevangenismuseum kost 3 euro.

De organisatie verzoekt per fiets te komen, daar de volledige zone autovrij is. Toch is er een autoparking voorzien in de Kapelstraat.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio