Jorne Roefs wint in de categorie natuur

Qworzó behaalt gouden medaille in 'A Snapshot of Europe 2012'

Qworzó behaalt gouden medaille in 'A Snapshot of Europe 2012'

Winnaar in de categorie natuur Foto: Jorne Roefs

Merksplas - Qworzó, de gemeentelijke basisschool, kaapte de gouden medaille weg in de internationale fotowedstrijd 'A Snapshot of Europe 2012'. Dit is een internationale fotowedstrijd waaraan niet minder dan 22 Europese basisscholen deelnamen, verspreid over 19 landen.

Binnen de categorieën natuur, mensen, plaatsen en sport maakten de leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool de afgelopen maanden foto’s. Ze stuurden die via mail door naar hun leerkrachten. Uit alle inzendingen kozen de leerlingen zelf de mooiste foto’s in een schoolfotowedstrijd. De winnende foto’s werden doorgestuurd naar de internationale fotowedstrijd.

Fotokenners

'Vrijdag 8 juni werden de winnaars binnen elke categorie bekend gemaakt en onze school ging met de gouden medaille aan de haal', zegt leerkracht Dave Schrauwen. 'Proficiat aan alle jongens en meisjes die een foto inzonden, maar vooral aan Jorne Roefs uit het vijfde leerjaar voor het maken van de winnende foto in de categorie natuur'.

'Nog iets om trots op te zijn: de kinderen van Qworzó mogen zich ondertussen best wel fotokenners noemen, want zijn wisten in de drie andere categorieën - buiten de categorie die ze zelf wonnen - de winnende foto aan te duiden. Proficiat aan al deze fotokenners uit het 5e en 6e dus', besluit hij.

Wie graag de foto’s van de andere landen bekijkt, surft even naar de blog van Snapshot of Europe.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio