Heel weekend feesten

Spiegeltentfestival aan de stenen bergmolen

Foto: Gemeentebestuur Rijkevorsel

Rijkevorsel - Van 17 tot en met 19 augustus vindt het Spiegeltentfestival plaats aan de stenen bergmolen in de Looiweg.

Vanaf vrijdagmiddag tot zondagavond wordt er door het gemeentebestuur en VVV-Toerisme een gevarieerd programma voorzien voor al wie jong en/of jong van geest is.

Vrijdag 17 augustus
- Kindercircus en kinderdisco
Op vrijdag zijn er workshops circus en dans voor de kinderen die opgevangen worden in de kinderclub. In de namiddag kunnen ouders, grootouders, vrienden,… de resultaten komen bewonderen vanaf 13u. Nadien is er in deze prachtige tent een heuse kinderdiscofuif voorzien. Een hoogdag voor kinderen die graag dansen, zingen en springen. De kinderen kunnen ter plaatse afgehaald worden vanaf 16.00 uur. Inkom: gratis. Deuren open vanaf 13u

- Radio Modern
Radio Modern organiseert retro swingfeesten met zwierende petticoats, mooi uitgedoste dames en rockers en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren. Net als vroeger beginnen de dansfeesten vroeg. Ten laatste om 21u is de dansvloer gevuld voor een swingles. Je leert een aantal basispassen uit de lindy hop, swing en jive, waarmee je je kunt uitleven op muziek van dj’s die de wax in de vingers hebben.Wie wil kan voor wat rouge en krulspelden langs in het Beauty Boudoir van de Modernettes.
Inkom: €7 - groepen vanaf 15 personen €5/persoon. Deuren open vanaf 19u30, swingles 20u30.

Zaterdag 18 augustus
- ’t Veussels Festival
De kans voor bekende en minder bekende lokale muzikale genieën om eens op te treden in een uniek kader. Een uiteenlopend repertoire van bands, singer-songwriters, enz,... Inkom: €5, deuren open om 19u30.
Optredens:
- 20u: Many More 
- 21u30: Radio Tennessee  
- 23u: Peter en z’n Botsottos  

Zondag 19 augustus
- Ontbijtcinema
Op zondagmorgen is er een schitterende film van eigen bodem. Vanaf 9 u kun
je in de spiegeltent terecht voor een ontbijt. Voor de prijs van €7,5 kun je genieten van een
croissant/koffiekoek – pistolets – fruitsap – koffie/thee. Nadien kijk je naar ‘Groenten uit Balen’, een film over de lokale geschiedenis in de Kempen met o.a. Stanny Crets,
Peter van Turnhout. Achteraf kun je nog napraten bij een gratis drankje.
Inschrijven vooraf is verplicht bij de cultuurdienst via dit mailadres of op 03/340 00 37. Wie enkel de film wil meepikken, is welkom in de spiegeltent vanaf 10u. Gelieve wel vooraf na te vragen of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Inkom: ontbijt €7,50 – enkel film: gratis, inschrijven vooraf verplicht. Deuren open vanaf 9 u

- HaFaBra aan de Molen
Naar jaarlijkse traditie richt Rijkevorsel-Leeft ook dit jaar weer een concertnamiddag in i.s.m. met de 3 Rijkevorselse muziekmaatschappijen. Normaal kun je dit beluisteren aan de Kiosk, maar dit jaar treden ze op in het unieke kader van een spiegeltent. De concertreeks start om 14 u met als eerste Harmonie Broederband. Om 15u is er een concert van Brass Band Condor en ten slotte sluit Fanfare Vermaak na Arbeid deze muzikale namiddag af om 16u.
Inkom: gratis, deuren open vanaf 13u30.

- Moving Emotions Symphonic Pop Orchestra
Live concert met special act als afsluiter van dit uitzonderlijke weekend . Special act van Moving Emotions Symphonic Pop Orchestra).
Inkom: gratis, deuren open vanaf 19u30. Concert om 20 u.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio