Nayatouta maakt leven plaatselijke bevolking aangenamer

Inzameling sportartikelen voor Gambia

De plaatselijke jeugd is zeer blij met de geschonken voetbaluitrusting Foto: Marc Lauwers

Rijkevorsel - Marc Lauwers, trainer en bestuurslid van jeugd en dagelijks bestuur bij Zwarte Leeuw, is tevens medewerker van 'Nayatouta', een Nederlandse NGO die kleine projecten organiseert in Gambia. Dankzij zijn werkgever heeft hij ervoor gezorgd dat 2000 mensen nu over drinkbaar water beschikken via een project in Sankandi.

Op 15 september organiseert hij een Gambiaans buffet ten voordele van Nyatouta in het restaurant van KFC Zwarte Leeuw te Rijkevorsel en op dezelfde dag wordt er met medewerking van Zwarte Leeuw een inzameling van sportartikelen gedaan. Die worden opgestuurd naar Gambia en ter plaatse onder de kinderen verdeeld.

Voetbalmateriaal gevraagd
'Ik wil een inzamelactie doen van te kleine of niet-gebruikte voetbalschoenen, voetbalbroekjes, voetbaltruitjes, beenbeschermers en dergelijke', zegt Marc Lauwers. 'Deze stoppen wij dan in een container die we meenemen naar Gambia. Het materiaal wordt aan straatjongens en hun voetbalploegje uitgedeeld.

Dus hebben jullie thuis materiaal of heb je vrienden die ervan afwillen, dan kan je dit schenken op zaterdag 15 september van 10 tot 14 u aan de kantine van Zwarte Leeuw.
Ik hoop op een geweldig succes en wil jullie al op voorhand bedanken', zegt hij.

Waterproject in Sankandi
Dankzij een goede sponsor in België heeft de stichting geld ingezameld voor het waterproject in Sankandi. Eind januari 2012 werd met de werkzaamheden begonnen. Een hele klus, want er moest heel diep worden gegraven voordat er water was, wel 42 meter.

Marc Lauwers: 'Omdat wij in Gambia waren, zijn wij op 2 maart naar Sankandi in het binnenland gereden, om naar de werkzaamheden te kijken. In de namiddag werden de watertanks al geplaatst. Op 5 maart waren ze de zonnepanelen aan het aansluiten en 's middags waren de drie tappunten aangesloten en werd er proef gedraaid', zegt hij.

'De zaterdag daarop was de officiele opening. Dat ging er heel feestelijk aan toe. We werden feestelijk verwelkomd. Heel het dorp was aanwezig, met muziek en dans. Vanwege de zon en omdat het in het binnenland nog warmer is, ongeveer 40 graden, was er een afdak voor ons gecreëerd. Daarna hebben de voorzitster van de NGO Miep Broos en ik het lint doorgeknipt. We hebben ook een achttal voetbalteams voorzien van voetbalkleding'.

Meer informatie over de stichting Nyatouta, die met kleine projecten het leven van arme mensen een beetje aangenamer wil maken, is te lezen op de website.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio