Vrije Basisschool Alveringem werkte rond de Groote Oorlog

Alveringem - In het kader van ‘100 jaar Groote Oorlog’ werkten alle klassen Vrije Basisschool Alveringem rond dit thema.

“We vonden dit zinvol omdat dit niet alleen kennis over het verleden bijbrengt, maar het helpt ons ook het verleden te begrijpen vanuit een betrokken houding”, zegt ICT-verantwoordelijke Iris Lavrijsen. “Oorlog blijft jammer genoeg iets van elke dag. We startten met een gezamenlijke bezinning. Het project werd in de klassen verder uitgewerkt.”

“Het hoogtepunt van dit project was een educatieve uitstap naar de littekens van deze oorlog in onze streek”, gaat Iris verder. “Die vond plaats op donderdag 20 november. Het eerste, tweede en derde leerjaar bezochten het kerkhof van Oeren, Hill 60 en een domein waar restanten van loopgraven en bunkers te vinden zijn. Ze stonden ook stil bij de Caterpillar Crator en bezochten bij de Palingbeek twee kerkhoven.”

“Met het vierde, vijfde en zesde leerjaar bezochten we de Ijzertoren en de Dodengang”, overloopt de ICT-verantwoordelike. “We hielden ook een moment halt in Passendale bij Tyne Cot Cemetery in Passendale. We sloten deze dag af met een moment van stilte bij de Menenpoort.”

Alle indrukken en verwerkingen van de klassen werden daarna tentoongesteld Het werd een zeer mooie en serene tentoonstelling. 

Meer sfeerbeelden kan je bekijken op onze website: www.vrijebasisschoolalveringem.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio