VALENTIJN: 62% van Zelzaatse volwassenen vormen een koppel

VALENTIJN: 62% van Zelzaatse volwassenen vormen een koppel

Foto: hbvl

Zelzate - Op deze Valentijnsdag kijken we terug op een onderzoek dat de Census in 2011 uitvoerde. Daaruit blijkt dat 38,1% van de Zelzaatse inwoners vrijgezel is.

48,9% van de Zelzaatse inwoners is getrouwd, bleek uit het onderzoek, 0,1% was getrouwd met iemand van hetzelfde geslacht. 3,2% van de Zelzatenaren woonde wettelijk onder hetzelfde dak, 9,8% was feitelijk samenwonend. 38,1% van de Zelzatenaren mist dus iemand op Valentijn, tenzij ze een LAT-relatie hebben.

Zelzate zit daarmee onder het Belgische gemiddelde van 40,6% vrijgezellen maar boven het Vlaams gemiddelde van 36,7% en het Oost-Vlaamse gemiddelde van 36,3%, in buurgemeente Wachtebeke is 35,3% vrijgezel, in Assenede 33,1%, in Evergem 32,3% en in Gent 45,4%.

Zes op tien Belgen wonen samen als koppel. Vlaanderen telt meer mensen die als koppel samenwonen dan Wallonië en zeker dan het Brussels Gewest. De provincie Antwerpen en het Brussels Gewest tellen dan weer de meeste personen die gehuwd zijn of wettelijk samenwonen met iemand van hetzelfde geslacht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio