Noor en Hanne dansen mee in Der Tod und das Mädchen

Lo-Reninge - In de concertzaal van het JOC Ieper wordt op 13 en 14 maart om 20 uur het stuk ‘Der Tod und das Mädchen’ opgevoerd. Het dansspektakel is een productie van de A New Breeze kunstateliers van Jeugdhuis JOC Ieper. In het stuk dansen zeven jongeren mee, waaronder Noor Coopman (18) en Hanne Deheegher (17) uit Pollinkhove. De choreografie en regie zijn in handen van Sarah Bostoen en Hein Mortier

In Der Tod und das Mädchen zijn zeven jonge meisjes te zien die houden van het podium en dans en dat willen tonen aan het publiek. Het dansen moet richting krijgen en daarom gaan ze in dialoog met danser en choreograaf Sarah Bostoen  en regisseur Hein Mortier. Der Tod und das Mädchen is een danse macabre, waarin de wil tot leven, de crisis, het verzet, de weigering en de weerstand tegenover de dood wordt uitgedrukt. tot het uiteindelijke onoverwinnelijke sterven naar stilte leidt. In het stuk spelen ook Hanne Deheegher en Noor Coopman uit Pollinkhove mee.

“Ik wou altijd al eens meedoen aan zo'n groot dansproject en toen Hanne het me vorig jaar vroeg, moest ik geen twee keer nadenken”, lacht Noor Coopman. “Ook al besefte ik wel dat dit héél zwaar zou worden om te combineren met m'n laatste jaar middelbaar. Maar ik heb er nog geen moment spijt van en leerde zo ook weer toffe meiden kennen. Ik vrees dat we allemaal wat zullen moeten "afkicken" na zaterdagavond.”

“Ik hou enorm veel van dansen”, gaat Noor verder. “Er zijn geen regels zoals bij een teamsport. Je kan je volledig laten gaan en dit elk op z'n eigen manier. Voor mij is dit een vorm van ontspannen. De reacties zijn alvast heel positief. Vrienden en kennissen zijn vooral heel benieuwd naar de voorstellingen.”

Ook Hanne Deheegher is heel enthousiast. “Ik had een berichtje op Facebook gezien dat ze dansers zochten. Het sprak me meteen aan en heb me ingeschreven”, zegt Hanne. “Ik hou heel veel van dansen en ik zou daar ook heel erg graag mee verder gaan. Ik vind dat zo leuk omdat ik daarmee tot het uiterste kan gaan en mijn grenzen kan verleggen. Het is telkens opnieuw een uitdaging voor mij. Ik doe dit vooral voor mijzelf omdat ik het graag doe en ervaring wil opdoen.”

De première van de voorstelling vond donderdagavond plaats; maar ook op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zijn er nog opvoeringen, telkens om 20 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te reserveren via pv@jocieper.be. Er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar. Meer info is ook terug te vinden op www.anewbreeze.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio