Depot 102 van de stad Kortrijk te bezoeken op Open Bedrjivendag

Kortrijk - Kortrijk is zondag gaststad tijdens Open Bedrijvendag (OBD). Om de deelnemende bedrijven in de kijker te plaatsen, trekt de stad alle registers open. Het grootste eendagsevenement van België viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan.

'Omdat we één van de gaststeden zijn, tellen we dit jaar al 18 Kortrijkse deelnemers, onder wie vijf starters', zegt Bruno Messiaen van Team Werk. 'Via een massale promotiecampagne proberen we zo veel mogelijk bezoekers te bereiken. De bijbehorende wedstrijd op 4 oktober waarbij men cadeaubonnen kan winnen, zet de lokale economie in de kijker.'

Op 4 oktober zet de Stad Kortrijk zelf de deuren open van het logistieke centrum Depot 102. Je kan er de verschillende ateliers en logistieke  diensten bezoeken, en kennis maken met het uitgebreide voertuigennetwerk. Depot 102 zorgt tijdens OBD voor de link tussen het technisch en beroepsonderwijs én het bedrijfsleven. Er vinden verschillende workshops plaats, zoals 3Dprinting, lasercutting en digitaal ontwerp, maar ook koken en haarsnit. Leerlingen van het Technisch Atheneum Heule ontwierpen het promotiefilmpje voor deze editie van de Kortrijkse Open Bedrijvendag.

Bovendien zijn de Kortrijkse technische en beroepsopleidingen, met tal van standjes, aanwezig op de werkvloer van alle deelnemende bedrijven. 'Om kinderen en hun ouders een goed beeld te geven van de mogelijkheden die TSO en BSO bieden, hebben we een wedstrijd in het leven geroepen', besluit de coordinator. 'Vijfdejaarsleerlingen van vijf Kortrijkse basisscholen ontwierpen in mei en juni een maquette van hun favoriete pretparkattractie. Die maquettes zijn samen met leerlingen van secundaire scholen gerealiseerd en worden in Depot 102 tentoongesteld. Bezoekers kunnen ze beoordelen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits komt ’s namiddags de prijzen uitreiken.

Open Bedrijvendag vindt plaats op zondag 4 oktober.

Depot 102, in de Moorseelsestraat 102, opent zijn deuren van 10 tot 17 uur.

Een lijst van alle deelnemende bedrijven vind je op www.kortrijk.be/openbedrijvendag2015

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio