Armoededebat opent ogen

Op het einde van de week van de armoede organiseerde het Willemsfonds Kortrijk een debatavond. ''Het heeft de ogen geopend'', zegt moderator Vincent Salembier.

vkk

Op het einde van de week van de armoede heeft Willemsfonds Kortrijk het initiatief genomen om een debatavond te organiseren over de huidige aanpak van de armoede in Kortrijk, nadat hiervoor half december 2013 een armoedebestrijdingsplan was gelanceerd. ''11227 stadsgenoten hebben met deze problematiek te maken'', zegt moderator Vincent Salembier.

Willemsfonds had een beroep gedaan op een aantal personen die van dichtbij betrokken zijn bij de effectieve armoedesymptonen. Daaronder Sara De Mulder, stafmedewerker van de liberale vakbond, Geert Six, artistiek leider van de Unie der Zorgelozen en Maarten Francois, stafmedewerker bij Welzijn en OCMW Kortrijk, ook de schrijver van het armoedebestrijdingsplan. Het debat werd gemodereerd door gewezen OCMW-raadslid Vincent Salembier.

Salembier: ''Zich baserend op hun ervaring kon elk van de panelleden zijn dada vertellen over één der hoofdstukken van het plan, gaande van voeding tot wonen, over gezondheid, onderwijs, cultuur tot kinderarmoede. Na een korte pauze kwam het tot een levendig debat tussen het panel en de aanwezigen. Deze avond heeft alvast de ogen van vele aanwezigen geopend en interesse opgewekt om mee te helpen aan de realisatie van dit plan. Meer van dat zou goed zijn, ook voor deze die de weg niet naar VOC Mozaiek vonden'', besluit Salembier.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs