Kazoku karateteam in goede doen

Veertien karate-medailles op Oost-Vlaams kampioenschap

Assenede - Afgelopen zondag ging het Oost-Vlaams kampioenschap karate door in Zottegem. Karateclub Kazoku was aanwezig met 22 gemotiveerde kampers van alle leeftijden.

's Morgens was het de beurt aan de jongeren tot 13 jaar, de Kazokuka's zetten allen een beste beentjes voor en de resultaten mochten er zijn. Bij de pupillen werd Milan Lambrecht derde voor kata en samen met zijn teamgenoten Rune Van Bastelaere en Tobias Van Melle werden ze Oost-Vlaams kampioen groepskata. Bij de premininiemen kon Jonathan Van Melle een tweede plaats kata bemachtigen en Jolie Wille een tweede plaats kumite, tevens werden ze beide samen met hun teamgenoot Jonas van Bunder Oost-Vlaams kampioen ploegkata. 

Bij de miniemen behaalde Seth Helskens een derde plaats voor kata en een tweede plaats voor kumite, zijn ploeggenoten Pieter Rooms en Daniil Palii werden beide derde voor kumite, samen behaalden de miniemen een mooie zilveren medaille voor groepskata.

In de namiddag was het de beurt aan de volwassenen vanaf 14 jaar, de jeugd had de lat hoog gelegd met tien podiumplaatsen maar er konden nog enkele bij. Sarah Ongena en Jana Van Bunder waren te sterk voor de tegenstand, de laatste behaalde een bronzen medaille, Sarah bevestigde haar kunnen en werd voor de tweede maal op rij Oost-Vlaams kampioene kumite kadetten. Haar broer Thomas behaalde zilver bij de scholieren kumite. Bram van de Veire werd knap tweede bij de senioren kumite.

Karate-team Kazoku is nog maar aan zijn tweede seizoen als club bezig maar behoort nu al tot bij de grotere clubs van Oost-Vlaanderen. De resultaten liegen er niet om, de clubtrainers zijn zeer tevreden, maar nog meer met de inzet die alle kampers ook vertonen op training. 21 februari gaat het Vlaams kampioenschap voor de jeugd door in Knokke en ook hier gaan de kleine Kazokuka's weer knallen!

Voor meer informatie over de club kan je terecht op www.karateteam-kazoku.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio