Hotel Broel is verkocht voor 5,5 miljoen euro

Kortrijk - Het voormalige hotel Broel in Kortrijk is verkocht voor 5,5 miljoen euro. Een Hollandse overnemer die er een hotel verder wou uitbaten is wandelen gestuurd.

Het hotel is van oudsher een baken aan de Broeltorens in Kortrijk. Eigenlijk gaat het om een voormalige 'fabriek'. Die werd decennia lang uitgebaat als hotel. De laatste uitbater moest vertrekken omdat de eigenaar het faillissement liet uitspreken. Naar eigen zeggen wegens wanbetaling. 

Nu zou het gebouw worden afgebroken en komen er luxueuze appartementen in de plaats. Aan de overzijde van de Broeltorens trouwens ook. Maar daar is veel commotie rond omdat de nieuwe projectontwikkelaar de lijn niet volgt van de andere appartementsgebouwen die er al staan. De nieuwe appartementen zouden hoger uitkomen dan de Broeltorens, wat hét zicht van Kortrijk volledig zou verknoeien, aldus de tegenstanders. Er is heel wat bezwaar. De periode waarin je officieel bezwaar kan aantekenen loopt nog even. Tot dan doet de stad Kortrijk geen uitspraak.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio