Seizoen gedaan voor KVV

Seizoen gedaan voor KVV

Invaller Robin Nelis scoorde de enige treffer van de wedstrijd Foto: http://rclebbeke.weebly.com/

Zelzate - Na de 4-1 nederlaag in de heenwedstrijd stond KVV voor een zware opdracht. Drie doelpunten ophalen tegen een ploeg die met twintig punten meer eindigde in de competitie was niet niks. Trainer Verstraeten hoopte op een vroeg thuisdoelpunt, tevergeefs.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer (80’ Janosh De Craene), Nico Blondeel, Mathieu Voet, Joren Hebberecht (86’ Milan Verhoeven), Leander Maenhout, Niek van Sprundel (70’ Miroslav Períc), Tommy Jacobs, Stef Vereecke, Davud Ucak, Matthias Benaissa-Tahar en Arne De Smet.   
Rapide Club Lebbeke: Kersten Lauwerys, Mohamed Dahmany (54’ Robin Nelis), Timothy Salvi, Glen Coppens, Joren Van Nijvel, Imad Amazou, Kevin Bogemans (72’ Neal Wauters), Lars Wantens, Koen Carlier, Olivier Verdeyen (80’ Koen Van Der Heyden), Dmitri Iakovlevski.
Doelpunt: 75’ Nelis 0-1  
Gele kaarten: Verdeyen en Wantens.
Scheidsrechter: Jan Arys.

De bezoekers dwongen KVV meteen in de verdediging: Benaïssa-Tahar bracht in de openingsfase redding met de knie op een poging van Carlier, Iakovlevski en Dahmany kopten een inzenden van Wantens naast en Carlier verlengde een voorzet van Coppens voorlangs. Aan de overzijde redde Bogemans een poging van Jacobs van de lijn en op het halfuur was Wantens net iets vlugger dan van Sprundel bij de bal. De Vleesschauwer stond pal op een schot van Amazou en Benaïssa-Tahar sprong zijn doelman bij toen die gelobt werd door Iakovlevski.

De thuisploeg kwam het gretigst uit de kleedkamer maar Lauwerys was paraat op pogingen van van Sprundel en Jacobs. Een kwartier voor affluiten stuurde Amazou Nelis in de diepte die onder De Vleesschauwer voor het enige doelpunt van de namiddag tekende. KVV probeerde nog maar Lauwerys had een sterke redding in petto op een kopbal van De Smet. In de slotfase waren er nog kansen voor Salvi (op de paal) en Ucak wiens poging door alweer Lauwerys uit zijn doevlak werd gehouden.

Lede verloor de terugwedstrijd van de andere halve finale met 3-2 bij Elene/Grotenberge maar door de 1-0 winst van vorige week speelt het toch de finale. Deze finale wordt ook in twee wedstrijden afgewerkt, donderdag volgt de heenwedstrijd bij Lede, zondag is Lebbeke de gastheer.

Voor KVV zit het seizoen erop. Het mag terugblikken op een geslaagde editie. De vooropgestelde ambitie, de eindronde, werd bereikt. De eerstkomende opdracht is de jaarlijkse galawedstrijd tegen Sporting Lokeren, deze zal doorgaan op vrijdag 24 juni met aftrap om 18 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio