Rotary Kortrijk Groeninghe in actie op Sinksen 16

Kortrijk - Het Begijnhofpark wordt de place to be voor de kids en voor alwie geniet van warme jeugdigheid, zon en feest tijdens Sinksen 16.

Sinksen is één van de hoogtepunten in de feesttradities van de stad Kortrijk en de regio. Het brengt een heel divers palet aan mensen samen, door een bijzonder brede variatie aan activiteiten. 

Dominiek Callewier van Rotary Groeninghe: "Het mooie aan de Sinksenfeesten is dat de initiatieven vanuit vele hoeken komen. Rotary Kortrijk Groeninghe wil zijn steentje bijdragen, dat past ook in haar missie. En ze brengt hiervoor heel wat partners samen tot een verrassend, inspirerend en creatief totaalconcept. Het Begijnhofpark is terug van weggeweest tijdens Sinksen 16. Het Begijnhofpark wordt de place to be voor de kids. Rotary Kortrijk Groeninghe en Avanco toveren het begijnhofpark om tot ADVENTURE KINDERPARADIJS. Tal van avontuurlijke activiteiten, spectaculaire kinderattracties, … Durven, doen, proberen, grenzen verleggen, ravotten, beleven… ."

Zaterdag, zondag en maandag, telkens van 13 tot 19 uur.

Om het plaatje volledig te maken zijn er in het begijnhofpark ook nog muziekworkshops(Respiro dell’arte), bubblebal(Jokor), wetenschappelijke experimenten “Music Meets science”(Vives), kinderdans(Dansarte) en een Pop Up Crea Lab(Rhizo).

Alle info :   http://www.kortrijk.be/sinksen/agenda/sinksen/locaties/Begijnhofpark

Rotary zal drie namiddagen (14-15 en 16 mei van 13 tot 19 uur) allerhande eet- en drankstandjes bemannen.  Vrijwilligerswerk met een extra goed doel: de winst gaat integraal naar ZOWE (Zorgzaam Werk, een vernieuwend initiatief van WAAK en de Branding).

Tim Vannieuwenhuyse van WAAK: "ZOWE staat voor ZORGZAAM WERK.  Het is een vernieuwend initiatief, opgezet door De Branding en WAAK.  ZOWE wil via tewerkstelling en gepaste ondersteuning mensen richting én werkgoesting geven. Los van hun achtergrond, of statuut.  Bij ZOWE denken we dus niet in vakjes of beperkingen, maar geloven we vooral in mogelijkheden. Je bent op zoek naar (aan)gepast werk?  Je wil na een moeilijker periode in je leven terug de draad oppikken, onder andere door werk dat aangepast is aan jouw mogelijkheden? Je past niet zomaar in één van de gekende hokjes, zoals een arbeidszorginitiatief, een maatwerkbedrijf of een dagcentrum? Je vindt dus niet direct jouw plaats in het traditionele werk- of zorgaanbod, maar je wil vooral niet bij de pakken blijven zitten. De handen uit de mouwen, aan de slag in zinvolle en verrijkende activiteiten met een zacht economische doel! Dan kan ZOWE voor jou dat duwtje in de rug betekenen en die nieuwe werkomgeving zijn! ZOWE zal zich voorstellen op de Sinksenfeesten en zal dat visueel maken via het aanleggen van een groot bloementapijt."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio