Oud-burgemeester Alfons Saenen (90) overleden

Bonheiden - Oud-Burgemeester van Bonheiden Alfons Saenen is op 90-jarige leeftijd overleden. 24 jaar lang stond hij aan het hoofd van de gemeente als lid van de toenmalige CVP.

Alfons Saenen werd geboren in het Limburgse Zonhoven op 5 december 1925. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij een actief verzetslid. Voor zijn verdiensten tijdens die oorlog werd hij in 2010 nog onderscheiden door de Russische ambassade. Midden jaren '50 kwam hij terecht in de Bonheidense gemeentepolitiek, om van 1965 tot 1989 de burgemeesterssjerp aan te trekken. Op die tijd realiseerde hij heel wat. Ook de fusie met Rijmenam in 1977 vond plaats met hem aan het roer. Saenen, zelf een atleet, hechtte veel belang aan sport. Hij was de sturende kracht achter de atletiekpiste in de gemeente en zorgde voor een turnzaal toen de jongens- en meisjesscholen werden samengevoegd.

Het gemeentebestuur betuigt zijn medeleven aan familie, vrienden en kennissen. Er werd een rouwregister geopend in het gemeentehuis. Als symbolisch eerbetoon blijven de vlaggen er halfstok hangen tot op de dag van de uitvaart. "Ik kende Alfons slechts van enkele ontmoetingen", vertelt huidig burgemeester Guido Vaganée (N-VA). "Maar ik kan mij voorstellen dat het geen eenvoudige politieke opdracht is geweest om tijdens de fusieperiode burgemeester te zijn." De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 30 juli om 14u in de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw in Bonheiden, gevolgd door de begraving op het erepark van de begraafplaats in Rijmenam.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio