Pittem maakt zich op voor groots volksfeest

Pittem maakt zich op voor groots volksfeest

Foto: kvp

Pittem - De Landelijke Gilde heeft Pittem dit jaar uitgekozen als 'Dorp in de kijker' voor de provincie West-Vlaanderen . Op 4 september organiseren ze samen met zeven verenigingen een groot dorpsfeest.

Na het grote succes van ‘ eigen kweek’  tweejaar terug , wil de Landelijke Gilde samen met een aantal verengingen (KVLV, KLJ, UNIZO, Chiro, KSA en KAJ )  een groots dorpsfeest houden met tal van activiteiten.

“Dankzij de verkiezing van de Landelijke Gilde Pittem tot ‘dorp in de kijker’  deed zich  terug een unieke kans, gelegenheid om dit te organiseren”, zegt secretaris Frank Balcaen van de  landelijke Gilde.”. We willen dus echt het brede publiek aanspreken en zoveel mogelijk volk op de been brengen rond het Pittems dorpsplein, zowel jong als oud zal kunnen meegenieten van dit groot dorpsfeest en daar doen we het voor”.

Met ‘ dorp aan de tafel’ kan men s’middags genieten van cote a l’os a volonté en voor de kleinsten frietjes met frikandellen. “Dorpelingen die gezamenlijk dineren op het dorpsplein mag niet ontbreken”, zegt Balcaen. “ Misschien kunnen we wel de langste tafel ooit geplaatst in de gemeente bouwen”. Tijdens de dag kunnen kinderen terecht op een reuze speeldorp en een uitgebreide bar met lokale Pittemse bieren zal gans de dag open zijn op het marktplein.

In de namiddag zetten 6 bedrijven, een mix van landbouw- en KMO bedrijven hun deuren  open voor het brede publiek. Van exclusieve verlichtingsarmaturen, classic car garage, tuin- en planten winkel, polyvalente boerderij en grondboringen wil men een de ondernemende dynamiek van Pittemse  bedrijven promoten aan het brede publiek.

Meer info en inschrijvingen op facebookpagina :  Pittem : dorp in de kijker of frank.balcaen@telenet.be of 0496.23.01.80

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio