Jozef en Bea zijn gouden koppel

Jozef en Bea zijn gouden koppel

Het gouden koppel kreeg vier kinderen die tien kleinkinderen voortbrachten. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - In de feestzaal van Klein-Rusland was het afgelopen zondag feest. Jozef De Koeyer (72) en Bea Bobelijn (69) vierden er, samen met familie en vrienden, hun gouden jubileum.

Nadat ze elkaar leerden kennen in de Resida huwde het gouden koppel op 27 augustus 1966, tevens de 22ste verjaardag van de toenmalige bruidegom, in Boekhoute. Het koppel kreeg met Danny, Anthony, Jessy en Jeffry vier kinderen. Neem daar Ann, Evelien, Stijn en Lindsey bij en je weet dat er kleinkinderen volgen. Deze zijn met tien: Simon is met zijn 24 jaar de oudste, Lily-Roos is met één maand de jongste. Daartussen heb je Emma, Emiel, Ann-Sophie, Mathias, Lukas, Kato, Thor en Sem.

Jozef begon zijn actieve loopbaan bij Mercantile waar hij mee instond voor de opbouw van zoveel industriële ondernemingen. Daarna ging hij aan de slag als onderhoudsmekanieker bij Sidmar (ArcelorMittal Gent) in de afdeling Sinterfabrieken. Het grootste deel van zijn loopbaan werkte hij echter bij EBES, het huidige Engie-Electrabel. Hij begon er in de afdeling van Langerbrugge maar wegens de afbouw daarvan schakelde hij over naar de centrale van Rodenhuize. Bea zelf bleef steeds moeder aan de haard, zij stond hoofdzakelijk in voor de opvoeding van de vier kinderen waaronder een tweeling als jongste.

De grootste hobby van Bea was de caravan in Nieuwvliet. Alle mooie dagen gedurende achttien jaar was zij wel te vinden op camping Vogelzang. Ook Jozef was daar soms te vinden. Anders vond je hem in zijn vrije tijd ofwel op het voetbalterrein ofwel bij de wielertoeristen. Hij begon zijn sportieve carrière bij de jeugd van SLV Zelzate maar algauw schakelde hij over naar de Féécéé. Hij bleef tot zijn 42 jaar actief, meestal in het liefhebbersvoetbal bij Ebes, BP en Snoopy uit Overslag. Daarna was hij zeven jaar jeugdtrainer (van miniemen tot de junioren bij FC Zelzate) waarmee hij twee keer kampioen speelde.

Na zijn pensionering bleef hij actief in het voetbal. Hij ging wekelijks naar de Féécee kijken, vanaf 2008 ging hij naar fusieclub KVV Zelzate. Ook is hij sinds jaar en dag voorzitter van de wielertoeristenclub WTC De Katte. Bea houdt het bij fietstochten langs routes waar terrasjes op te vinden zijn. Samen zijn ze ook kinderopvang voor de kleinkinderen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio