Eerste Qmentum kwaliteitsnorm gaat naar Kortrijk

Psychiatrisch ziekenhuis H. Familie behaalt als eerste Belgisch psychiatrisch ziekenhuis de internationale Qmentum kwaliteitsnorm.

Kris Vanhee

Het PZ H. Familie is een psychiatrisch ziekenhuis in Kortrijk, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Patrick Cokelaere (algemeen directeur): “Sinds jaar en dag is kwaliteit een belangrijk speerpunt voor ons ziekenhuis. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om op vrijwillige basis het ziekenhuis aan een strenge kwaliteitstoets te laten onderwerpen.”

Eind oktober werd het ganse ziekenhuis gedurende vier dagen grondig doorgelicht door vijf auditoren van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) op basis van het internationaal Qmentum kwaliteitskader. Na deze grondige toets mocht het ziekenhuis begin december formeel het positief accreditatiebesluit ontvangen. Patrick Cokelaere: “Dit is voor ons de ultieme erkenning van ons jarenlange inzet voor kwaliteitsvolle zorg; de kers op de taart! Hierdoor kan elke patiënt rekenen op een veilige en hoogkwalitatieve zorg.” Het kwaliteitslabel blijft vier jaar geldig en vormt een belangrijke hefboom tot continue kwaliteitsverbetering.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio