Voetbal derde provinciale A: FC Poesele – FC Assenede 3-4

Assenede zet scheve situatie alsnog recht

Assenede zet scheve situatie alsnog recht

Jo Vercauter had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de overwinning van FC Assenede. Foto: Koen Van Waesberghe

Assenede - FC Assenede pakte uit bij Poesele zijn negende seizoensoverwinning. Nochtans zag het er acht minuten voor het einde allesbehalve goed uit. Opvallend is dat zeven van de acht bezoekende ploegen wonnen op deze speeldag, Sint-Laureins en Vinkt speelden 1-1 gelijk. Door deze draw komt rood/wit op de derde plaats op elf punten van leider Bellem.

FC Poesele: Pieter De Waele, Mathieu Detaeye, Saan Vandenheede, Sander Voorons, Ruben Welvaert, Thomas Bonami, Benno Wittouck (77’ Steven Monteyne), Robin Dossche, Niels De Waele (89’ Bram Dierickx), Thibo Van Coppernolle, Thibault Mortier (76’ Jietse De Vos).
FC Assenede: Giovanni Bonne, Kristof Speeckaert, Jelle De Muyck, Karel Willems, Jonathan Vercauter, Jeroen Van Dooren, Jarno Noteboom, Kevin Vanhyfte (75’ Jasper Criel), Dylan Verstraeten (70’ Lorenzo Lammens), Arno Van Ootegem, Steffen Crul (86’ Bruno Van Ootegem).
Doelpunten: 11’ Vercauter 0-1, 14’ Dossche 1-1, 26’ De Waele 2-1, 47’ Arno Van Ootegem 2-2, 82’ Dossche 3-2, 90’ Bruno Van Ootegem 3-2 en 90+3’ Arno Van Ootegem 3-4
Gele kaarten: De Waele
Scheidsrechters: Steven Meus, Kevin De Vuyst, Jeroen Vanlerberghe

Met de steun van tachtig supporters die met twee bussen de verplaatsing maakten kwam Assenede vroeg op voorsprong toen Vercauter een voorzet van Van Hyfte kon binnenkoppen. Direct maakte Dossche de gelijkmaker en tien minuten later kwam de thuisploeg via De Waele verdiend op voorsprong.

Assenede kwam geprikkeld uit de kleedkamer, Arno Van Ootegem kopte een hoekschop van Willems voorbij De Waele. Rood/wit ging op zoek naar de overwinning maar kreeg acht minuten voor affluiten een koude douche toen Dossche met zijn tweede van de namiddag de thuisploeg via counter op voorsprong bracht. Coach De Baets bracht een extra aanvaller in wat loonde. Een voorzet bleef in het pak hangen en Arno's broer Bruno hing de bordjes in evenwicht. Drie minuten in blessuretijd legde Vercauter met het hoofd een voorzet terug, Arno Van Ootegem knalde alsnog de overwinningstreffer tegen de touwen..

Buur Bassevelde won bij Hansbeke en verder waren er uitoverwinningen voor Nevele, Knesselare, Watervliet, Bellem en DKW Evergem. In de stand eindigt Bellem 2016 op de eerste plaats met 43 punten, Watervliet volgt op zeven punten, Vinkt en Assenede hebben elf punten minder dan de leider.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio