Voetbal eerste provinciale: KVV Zelzate - KSK Lovendegem 0-0

Scoreloos gelijkspel in kansrijke jaarafsluiter

Scoreloos gelijkspel in kansrijke jaarafsluiter

Door enkele afwezige basisspelers startte KVV met een onuitgegeven elftal. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - 2016 is voor KVV in mineur geëindigd. Na de 3-3 op Voorde en de 3-0 op Aalter leed het nieuw puntenverlies. Tegen Lovendegem kwam het thuis niet verder dan een 0-0. Melsele sluit 2016 af met vijf punten voor op KVV dat zelf vier punten meer heeft dan Elene/Grotenberge. Op 8 januari hervat KVV met een verplaatsing naar Robur.

KVV Zelzate: Janosh De Craene, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Roy Broeckaert (89' Ibrahim Eryürük), Doran Mertens, Thomas Ampe, Niels Snoeck (68’ Stef Vereecke), Milan Verhoeven, Tommy Jacobs, Miroslav Períc (80’ Stef Vereecke) en Matthias Benaïssa-Tahar
KSK Lovendegem: Niels Bossuyt, Emiel De Pauw, Sam Van de Voorde, Malang Jarue, Nejim Melki, Stijn Cools-Ceuppens (89’ Ersel Debreste), Richard Antwi Manu, Gilles Verbraeken, Emmanuel Annor, Ditmir Fikaj (68’ Arthur De Pauw)) en Michiel Van Lerbeirghe
Doelpunten: geen
Gele kaarten: geen
Scheidsrechter: Johan Heerwegh, Teis Derweduwen en Eric Neumann

KVV trad aan zonder de geschorsten Bou Sfia en Ucak, Maenhout en Van Cauwenberghe startten op de bank. De bezoekers konden Cools-Ceuppens recupereren. Een eerste kopbal van Van de Voorde werd onschadelijk gemaakt, op een schot van Van Lerbeirghe ging De Craene goed plat, aan de overzijde besloot Jacobs over. Op het kwartier konden zowel Antwi Manu als Fikaj een strakke voorzet van alweer Van Lerbeirghe niet verzilveren. Net over halfweg ging een schot van Cools-Ceuppens over, aan de overzijde ging een schot van Jacobs nipt naast. Op het halfuur ging een poging van Broeckaert voorlangs na een voorafgaande vrije trap van Jacobs. Diezelfde Jacobs besloot in het zijnet nadat hij Fikaj in de wind zette. Naar het einde waren er pogingen van zowel Van Lerbeirghe (over) als Cools-Ceuppens (net naast), De Craene ging goed plat op een strakke voorzet van Antwi-Manu.

Na de koffie was Bossuyt paraat op een kopbal van Blondeel. Aan de overzijde was er appel voor strafschop na fout van Snoeck op Antwi. Períc mikte vanop twintig meter op de lat, de rebound van Jacobs ging via de buitenkant van de paal buiten. Benaïssa-Tahar kopte een voorzet van Jacobs over en aan de overzijde misten zowel Van Lerbeirghe als De Pauw na een vermeende strafschopfout op Van Lerbeirghe. Op een nieuwe hoekschop van Jacobs kopte Grootaert nipt naast, Antwi bediende Van Lerbeirghe maar zijn poging werd afgeblokt. Een vrije trap van Grootaert belandde opnieuw op de lat, Peric schoot de rebound onbesuisd over het doel, aan de overzijde ging een vrije trap van Verbraeken over.

Andere uitslagen van de zeventiende speeldag: Buggenhout-Melsele 2-2, Elene/Grotenberge-Maldegem 7-1, Bambrugge-Kruibeke 4-0, Kemzeke-Stekene 0-3, Lochristi-Appelterre 3-0, Voorde-Ardennen 2-2 en Robur-Aalter 1-1.

Melsele sluit als leider 2016 af met 37 punten, KVV heeft er 32, Elene/Grotenberge heeft 28 punten en het duo Bambrugge/Stekene heeft 27 punten. Appelterre heeft als zesde 26 punten, Lochristi en Voorde hebben 25 punten.

Kruibeke en Buggenhout delen de rode lantaarn met veertien punten, Lovendegem heeft achttien punten en het trio Ardennen/Robur/Maldegem heeft twintig punten. Aalter heeft 22 punten, Kemzeke heeft 23 punten.

In de tweede periodestand hebben Melsele, Appelterre en Voorde veertien punten, Elene/Grotenberge en Bambrugge hebben twaalf punten en het kwartet Aalter/Stekene/Maldegem/KVV heeft elf punten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio