Voetbal derde provinciale A: FC Assenede - VK Watervliet 3-0

Assenede wint topper van Watervliet

Assenede wint topper van Watervliet

Dylan Verstraeten scoorde zijn tiende van het seizoen Foto: Koen Van Waesberghe

Assenede - Na drie opeenvolgende gelijke spelen sloot Assenede opnieuw aan met de overwinning. Net zoals in de heenronde versloeg het Watervliet in de topper. Aan de rust stond het nog 0-0 maar dom balverlies in het bezoekend middenveld luidde de zevende thuisoverwinning in. Leider Bellem versloeg Bassevelde en kan volgende week bij DKW Evergem kampioen spelen.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Kristof Speeckaert, Lennert Aerts, Karel Willems, Jo Vercauter, Jeroen Van Dooren, Jarno Noteboom (83’ Lorenzo Lammens), Dylan Verstraeten (87’ Stijn Van Ryckeghem), Willem De Kock (74’ Tom Maes), Arno Van Ootegem en Steffen Crul.
VK Watervliet: Ruben Vandervreken, Rik Van Hyfte (61’ Tim Vandriessche), Joachim Hebberecht, Philippe Doens, Ennio Bogaert (68’ Babacar Ndiaye), Wesley Boelens (73’ Enes Palit), Dries Baeke, Istvan Blanckaert, Seppe Lanckriet, Sam Van Moorhem en Patrice Engelschenschilt.
Doelpunten: 52’ Verstraeten 1-0, 74’ Van Dooren via strafschop 2-0 en 85’ Vercauter 3-0
Gele kaarten: Boelens, Lanckriet en Crul
Scheidsrechters: Lobo Buabadi, Kurt L’Ecluse en Joachim Bossuyt

De thuisploeg kwam in de beginfase goed weg toen een sterke Bonne nodig was op een kans voor bezoeker Van Moorhem. De eerste helft verliep verder gelijkopgaand met enkele halve kansen aan beide zijden.

Toen Watervliet balverlies leed op het middenveld kon Vercauter Verstraeten lanceren die alleen voor Vandervreken niet miste. Een kwartier voor affluiten werd Aerts foutief gelegd, kapitein Van Dooren nam met succes zijn verantwoordelijkheid. In de slotfase verzilverde Vercauter aan de tweede paal een hoekschop van Willems.

Leider Bellem won met 4-1 van Bassevelde en heeft nu tien punten voor op Watervliet en speelt volgende week kampioen als het wint bij DKW Evergem of als Watervliet niet wint van Poesele. Dat DKW verloor met 5-2 bij Vinkt, Poesele won met 2-0 van Knesselare. Verder waren er nog overwinningen voor Sint-Laureins (3-1 tegen Maria/Aalter), Middelburg (7-0 tegen Balgerhoeke) en Hansbeke (4-2 tegen Ursel). Kaprijke/Bentille-Nevele tenslotte eindigde op 2-2.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio