Voetbal derde provinciale B: VC Zwijnaarde - SK Wachtebeke 2-2

Wachtebeke pakt punt bij runner-up VC Zwijnaarde

Wachtebeke pakt punt bij runner-up VC Zwijnaarde

Foto: www.skwachtebeke.be

Wachtebeke - SKW behaalde een mooi resultaat bij VC Zwijnaarde, de tweede in de stand. Aan de rust keek het tegen de kleinste achterstand maar naar het einde moest de thuisploeg zich nog reppen om een verdiend punt uit de brand te slepen. Door dit gelijkspel kroont Mariakerke zich tot kampioen.

VC Zwijnaarde: Diederic Buyck, Tim Dobbelaer, Frederiek Van Boven, Thibeau De Smet, Tom Everaert, Joeri Verstraeten, Wim De Pauw, David Schoukens, Kjell De Cock, Jeremy Henderick (82’ Eddy Murphy Asante) en Jens Pourquoy
SK Wachtebeke: Kaay Criel, Gian De Meester, Osman Balkan, Bart Van de Vyver, Steven De Maesschalck, Hannes Van Hulle, Delfio De Mol (89’ Brecht Hoornaert), Pieter Hautekeete (76’ Davy Verschraege), Kevin Van Assel (9’ Jarno Giling), Tanguy Delcour en Kevin Lambert.
Doelpunten: 27’ Verstraeten 1-0, 58’ De Mol 1-1, 74’ Giling 1-2 en 80’ De Pauw 2-2
Gele kaarten: Balkan, Delcour en Pourquoy 
Scheidsrechters: Steven Meus, Stefan Vermeersch en Luis Carreño Gonzalez

De thuisploeg begon met meer overwicht en kwam iets na halfweg de eerste helft verdiend op voorsprong na een bezoekende fout in de verdediging. Hautekeete had voor de koffie nog een reuzenkans op de gelijkmaker maar besloot van dichtbij over.

Na de rust nam rood/wit het heft in handen en op het uur rondde De Mol, al dan niet uit buitenspel, een bezoekende collectieve actie af. Een kwartier later deed invaller Giling dit huzarenstukje over maar tien minuten voor affluiten zorgde De Pauw voor gerechtigheid toen hij aan de tweede paal een hoekschop voorbij Criel kopte.

Mariakerke won met 2-3 bij Destelbergen en heeft nu twaalf punten en zes winstwedstrijden meer dan VC Zwijnaarde waardoor het zich tot kampioen kroont. Verder waren er overwinningen voor Daknam, Sint-Denijs, Zaffelare, Laarne/Kalken en HT Zwijnaarde. Eksaarde-Heusden eindigde op 1-1.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio