Met hun slogan ’maak er vooral een veilige rally van’ zijn de organisatoren in hun opzet geslaagd. Langs de verschillende klassementsproeven waren de onveilige zones goed afgebakend en de vele toeschouwers hielden zich aan de regels.

De top van de Belgische Rally piloten waren present voor de 44ste editie van de TAC Rally.  Ook de winnaar van de vorige editie  Freddy Loix kwam de sfeer opsnuiven.” Het is genieten als je al deze teams ziet “ zegt Stefaan Brackx van Slowy Sideways Belgium.”We komen nu voor de zevende keer naar Tielt afgezakt, we kunnen rekenen op een goede samenwerking met de organisatie, we kunnen ieder jaar meer teams naar Tielt krijgen. Voor de teams die aan de start komen is er geen klassement, het zijn mensen die een vroeger rally verleden hebben en toch met passie en gedrevenheid hun hobby kunnen verder uitoefenen met beperkte middelen en voor hen is dit het leukste.”

“Een dikke pluim voor de organisatie”, zegt de Nederlandse piloot Frank Roest uit Vessem, die voor het eerste aan de start komt in Tielt. “De klassementsproeven zijn van hoge waarde en moeilijk, maar in onze categorie is er geen klassement, maar toch ga je er vol tegenaan als je in de wagen zit.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio