Pittem Koerst klaar voor een nieuw seizoen

Pittem Koerst klaar voor een nieuw seizoen

Foto: kvp

Pittem - Komende zondag organiseert het koerscomité 'Pittem Koerst' hun eerste wielerwedstrijd van het nieuwe seizoen voor beloften. Door een wijziging in het kermisprogramma in juli worden er maar twee wielerwedstrijden georganiseerd. In september hebben ze ‘Keizer der Juniores’ naar Pittem weten te halen.

Pittem heeft sinds heel lang een koerstraditie. De voorbije seizoenen kon de organisatie rekenen op een rijk gevuld deelnemersveld. “We opteerden terug voor beloften”, zegt voorzitter Danny Pollet.”Wij willen al die jonge wolven nog eens de kans geven zich te meten met enkel leeftijdsgenoten, dit jaar hebben we een extra inspanning naar premies toe voor de renners. Ook konden we terugrekenen op onze sponsors, nieuwe steunders boden zich aan, zo konden we terug een mooie luxe brochure aanbieden aan de Pittemse en Egemse bevolking”.

Keizer der Juniores

Door een wijziging van het kermisprogramma kon het Comté geen Godelievekoers meer organiseren als opener van de festiviteiten.” We waren al op zoek naar een waardige vervanger”, zegt Pollet.” We kregen te horen dat Koksijde ‘Keizer der Juniores’ niet meer zou organiseren en was een mogelijk alternatief, we informeerden om eventueel deze interclub naar Pittem te halen en is ons ook gelukt, voor de datum, zondag 17 september was dit geen probleem. We opteren om deze wedstrijd volledig op het Pittems grondgebied te laten doorgaan, maar een definitief parcours ligt nog niet vast. Indien dit een succes wordt biedt dit perspectieven voor in de toekomst, maar laat ons eerst consenteren op komende zondag”.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio