Tien extra nestkasten voor gierzwaluwen

Tien extra nestkasten voor gierzwaluwen

Jonas Wielandt kreeg voor Give It Back een cheque van zeshonderd euro van de drie dames van 'Eén Vierkante Meter' Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Dankzij een financiële injectie van 1m², en de logistieke steun van brandweerpost Zelzate, kon Jonas Wielandt maandagochtend het tweede deel van zijn gierzwaluwproject uitvoeren.

Vorige maand werden veertig broedkasten voor de gierzwaluw opgehangen aan het WZC Zilverbos in de Bloembenboslaan "Aangezien het broedseizoen volop is aangebroken en het oude Home Bloemenbos er nog staat zijn de vogels iets of wat gedesoriënteerd", zegt Jonas, "daarom moeten we lokmuziek gebruiken aan de nieuwe kasten". 

De tien nieuwe kasten werden aan de polikliniek van Sint-Lucas opgehangen, Give It Back hoopt er ook koppels te kunnen verwelkomen: "Een gierzwaluw is een koppig beest, het blijft drie à vier jaar op zijn vertrouwde nest broeden", zegt Wielandt. Bang zijn op overlast door uitwerpselen te krijgen hoeft niet, de gierzwaluw is een vrij proper beest, laat Wielandt nog weten. 

Eén vierkante meter is een organisatie van Annemiek Hamelink, Hilde De Cock en Ilse Criel in cultuurhuis 'tKlooster: "Dit jaar bakten we 170 cupcakes die we versierden en verkochten op onze evenement en samen met de exposanten konden we 600€ van de opbrengst - iets wat we jaarlijks aan een andere plaatselijk doel schenken - overhandigen aan Jonas Wielandt en Give It Back. Zelf had hij die dag ook een overschot aan de verkoop van nestkasten zodat met zijn budget van 800€ het tweede deel van zijn gierzwaluwproject kon bekostigd worden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio