De nieuwe cultuurweek

10 cultuurtips: van Lee "Scratch" Perry tot Platel, en ander lekkers

10 cultuurtips: van Lee "Scratch" Perry tot Platel, en ander lekkers

Foto: lee perry

Gent - Deze week in Gent. De man die u definitief verzoent met ouder worden, Lee "Scratch" Perry. Wat u ook al gedaan heeft in het leven, na dit soort concerten weet u: het moet allemaal nog beginnen. Maar ook frisse frutsels van Pascale Platel, de non-stop stroom cafe-concertjes en bloed, zweet en tranen van de Gentse Kask / School of Arts studenten tijdens het afstudeerfestival Graduation 2017. De Gentenaar serveert u de nieuwe cultuurweek op een dienblaadje. Tast toe.

Renton Jules
maandag 12 juni, 21u00, Café Trefpunt, Gratis

Maak kennis met één van de helderste stemmen van het moment. Renton Jules is een viertal rond Geert Laenens dat ongegeneerd mikt op je ziel met oerdegelijke melodieën, opvallend drumwerk en die bijzondere stem. Renton Jules speelt zowel solo als met band.
meer info

Andrew Ellis (US)
Dinsdag 13 juni, 20u30, Café Missy Sippy, gratis

In een wereld vol valse gezichten en overdreven ego's, ademt Andrew Ellis een zelden geziene eerlijkheid uit, bestoven met folk, hill country blues, classic country en punk rock.
Luister naar zijn verhaal over gewone mensen, die vechten en lief hebben.
Een akoestische set ontaart in een geweldige rockshow!
Eamon McGrath [CAN] & The Hills Mover [Be]

woensdag 14 juni, 20u30, Café de Loge, vrije bijdrage
Café de Loge nodigt woensdag Eamon McGrath uit. Deze Canadese toondichter werkt samen samen met de Belgische band The Hills Mover. Dit huwelijk baarde een song “Shadow On The Night”, een donker en atmosferisch lied over eenzaamheid in de drukte.
meer info

Het Huis van Alijn vernieuwt!, Kom afscheid nemen van het museum zoals het was
nog tot 30 september, Huis van Alijn

Alles gaat voorbij. Ook het Huis van Alijn, zoals u het kent. Eind dit jaar vervelt het museum om een splinternieuwe jas aan te trekken. Vanaf 30 september gaat het Huis van Alijn daarom 11 weken dicht. Nog even tijdens de zomer nostalgie snuiven dus.
meer info

My Groovy Sisters
Donderdag 15 juni, 22u00, Zebrapoint, gratis

Een heerlijke mix van jazz en pop in originele arrangementen van Ilse Duyck.

KASK Graduation 2017 modeshow
Donderdag 15 en vrijdag 16 juni, 20u30, Eskimofabriek, Gent

Weinigen associeren de examenperiode met leuke dingen. En toch maakt KASK / School of Arts er zowaar een compleet festival van. Graduation 2017 is het jaarlijkse afstudeerfestival van KASK waarbij je heel de maand juni op verschillende locaties in Gent de afstudeerwerken van de studenten kan zien. De studenten KASK Mode sloegen dit jaar de handen in elkaar met de studenten film- en muziekproductie van de School of Arts. Een spektakel dus. 
meer info

Lee ‘Scratch’ Perry + Mad Professor & Pura Vida
Donderdag 15 juni, deuren 19u30, Concertzaal Vooruit

De legendarische Jamaïcaanse dub en reggaegod Lee 'Scratch' Perry verbaast vriend en vijand, en gaat op zijn 81ste opnieuw op tournee. De excentrieke zanger, performer en producer brengt het fantastische Pura Vida mee als begeleidingsband, en 'partner in dub' Mad Professor. Pura Vida wordt gezien als Perry's beste backingband van de laatste 15 jaar.  Perry en Mad Professor werken al sinds de jaren '80 samen, en brachten in 2015 nog Black Ark Classics in dub uit.
meer info

Mannequin Pussy + Public Psyche
Donderdag 15 juni, deuren 20u00, Zaal Charlatan

Mannequin Pussy gaf ons vorig jaar een 17 minuten durende dreun met debuutalbum Romantic. Meer had deze band uit Philadelphia blijkbaar niet nodig om haar punt te maken. De mengelmoes van hardcore, pop-punk, shoegaze en grunge kreeg overal laaiend enthousiaste recensies. In mei begint Mannequin Pussy aan een Europese tournee, waarbij ze langs de grote festivals (Primavera, Best Kept Secret, ...) mogen passeren. Voorlaatste halte: Charlatan!
meer info

Pascale Platel, Tet Talk
Vrijdag 16 juni, 20u30, Bij’ De Vieze Gasten

In elk van ons zit nog dat kleine meisje of jongetje verscholen. Weinigen soigneerden hun interne, kleine zelf zo goed als Pascale Platel.  Ze blijft verwonderd naar de wereld kijken en stopt die fascinatie ook in haar theatervoorstellingen. Deze keer brengt ze een “Tet Talk” over “Hoe overleef ik mijn omgeving”. Een onderwerp waar een mens nooit genoeg  over kan bijleren.
meer info

Vapors of Morphine
zondag 18 juni, deuren 19u30, DOK

Bluesy, rauwe rock-'n'-roll zonder gitaren? Morphine deed het in de jaren '90, met een cultstatus als gevolg. Hun 'low rock' met een saxofoon, two-string slide bass en drums stond aan de rand van de doorbraak in 1999, toen frontman Mark Sandman op een podium in Rome stierf aan een hartaanval. De andere bandleden bleven verweesd achter. Tien jaar later, in 2009 kwamen ze terug samen voor een concert ter ere van Sandman's dood en ontstond Vapors of Morphine. Ze spelen nummers van Morphine naast West-Afrikaanse psychedelica, noiserock en covers van onder meer Brian Eno, en het past allemaal wonderwel.
meer info

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio