KVV Zelzate - KSC Lokeren O.Vl. 0-6

FOTO. Openingsweekend bij KVV Zelzate

Samen met een schare nieuwe medewerkers, enkele sponsors en bestuursleden kwamen vrijdag amper een handvol supporters kennismaken met de nieuwe spelers. Zaterdag was er dan het traditionele treffen met Sporting Lokeren waarin, op Ennio Martens na, alle nieuwe spelers, inclusief enkele overgekomen beloften, aantraden.

Drie trainingen hadden de jongens van de nieuwe T1 Bjorn De Neve in hun benen. Op vrijdag werd er getraind op spelvormen waarna alle spelers afzakten naar de kantine om zich voor te stellen aan de rest van de club. Weinig supporters zochten de weg naar de Patronagestraat waar voorzitter Stefaan Luca het, alweer, had over nationaal voetbal, waar sportief manager Bernard Seghers het meer over de kwaliteiten van de spelers had en waarin Bjorn De Neve duidelijk maakte dat hij wil spelen op de helft van de tegenstander.

De nieuwe spelers die een aantal sterkhouders moeten vervangen zijn middenvelder Nicolas Van Buyten (25) en flankspeler Tjorven Quintelier (28) die overkomen van Robur, Stijn Cools-Ceupens (22) die het middenveld van Lovendegem verlaat, doelman Brent Van Steelant (20) van nationaler Dikkelvenne, Quincy Rombaut (33), misschien wel de beste middenvelder afgelopen seizoen in eerste provinciale die van Lochristi komt en Ennio Martens (26), een centrale verdediger die afgelopen seizoen kapitein was bij Sint-Gillis-Waas.

Vrijdagavond zelf tekende ook Jules Combel. Deze 19-jarige middenvelder komt over van de beloften van Sporting Lokeren. Hij begon zijn jeugdopleiding bij datzelfde Lokeren waarna hij speelde voor AA Gent, Anderlecht en Club Brugge. Volgens Eddy Claeys kreeg Combel te weinig kansen bij de Waaslanders: "die jongen heeft heel wat potentieel maar werd te vlug teruggestuurd naar de U19 wegens zijn te kleine gestalte. Zijn voetballende kwaliteiten en wendbaarheid moeten hem echter tot een vaste waarde in eerste provinciale kunnen doen uitgroeien", zegt de vorige media-medewerker bij de beloften van Sporting Lokeren.

Lokeren maatje te groot

Vijfhonderd toeschouwers, en dit zijn er een pak minder dan het aantal voorverkochte kaarten, kwamen zaterdag naar de galawedstrijd. Men zag er een gretig Lokeren zijn eerste oefenwedstrijd afhaspelen.

KVV Zelzate: 
Brent Van Steelant, Stijn Cools-Ceupens, Nico Blondeel, Pieter Grootaert, Niels Snoeck (80’ Berend Loof), Nicolas Van Buyten (80' Cédric Cornette), Tjorven Quintelier, Davud Ucak (29’ Benjamin De Bremme), Matthias Benaissa-Tahar, Quincy Rombaut (63’ Milan Verhoeven) en Roy Broeckaert.
KSC Lokeren O.Vl.: 
eerste helft: Ortwin De Wolf, Stefano Marzo, Mijat Maric, Joran Triest, Seppe De Langhe, Koen Persoons, Luciano Slagveer, Amine Benchaib, Steve De Ridder, Tom De Sutter, Marco Miric
tweede helft: Dieter Creemers, Tracy Mpati, Joher Khadin Rassoul, Nathan Mingiedi, Lewis Enoh, Mehdi Terki, Guus Hupperts, Bob Straetman, Juan Pablo Torres, Samy Kehli en Gary Martin
Doelpunten: 1’ en 4’ Miric 0-1 en 0-2, 18’ en 39’ De Sutter 0-3 en 0-4, 46’ Kehli 0-5 en 64’ Martin via strafschop 0-6
Scheidsrechters: Frank Bruggeman, Philippe Bottequin en Johan De Decker

Onder leiding van burgemeester Frank Bruggeman strafte Miric in de openingsminuut een aarzeling in de thuisdefensie af, drie minuten later bediende Slagveer diezelfde Miric die de bezoekende voorsprong verdubbelde. Aan de overzijde werd Broeckaert afgezonderd voor De Wolf maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Iets na het kwartier pegelde De Sutter de bal vanop 25 meter enig mooi in de kruising, iets voor de rust zette De Langhe de bal voor, De Sutter zorgde met zijn tweede van de namiddag voor de ruststand.

Direct na de koffie bediende Straetman met een actie Kehli die de forfaitscore op het bord zette, net voor het uur slalomde Hupperts zich door de thuisdefensie die aan de noodrem trok, Martin schoot de strafschop laag binnen. Een kwartier voor affluiten was nieuweling Van Buyten te verrast om de eerredder aan te tekenen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio