7 cultuurtips voor een stad in festivalmodus

7 cultuurtips voor een stad in festivalmodus

Foto: (c) Gent Jazz

Gent - Het openingsweekend van Gent Jazz komt eraan. Miss Grace Jones en haar gevolg zal met stijl het festivalpubliek de zomer inloodsen. Nog enkele andere opwarmers deze week richting Gentse Feesten: Pine Street Ramblers in café Missy Sippy en Dirk Brossé in de Krook. Vergeet ook niet omhoog te kijken (en luisteren) naar uw beiaard tijdens het Beiaardfestival.

Pine Street Ramblers (US) - Bluegrass & Crazy Country
Donderdag 6 juli, 20u30, Café Missy Sippy

Na een totaal dolle passage vorige herfst, zijn de Pine Street Ramblers back in town! Wie er bij was, draagt deze willdebrassen op handen. Wie er de vorige keer niet bij was, kampeert nu reeds op ons terras. 

Zebras Are Timeless
donderdag 6 juli, 20u30, Zebrapoint Live, gratis

Verwacht je met de vijfkoppige band ‘Zebras are Timeless’ aan een spetterend optreden op Zebrabeach. Met een mix van ska, reggae, Latin en funk maken ze van elk optreden een heus feest. In 2012 is hun eerste E.P. verschenen en sindsdien zijn ze enorm geliefd op verschillende festivalpodia.

Gent Jazz
donderdag 6 juli tot 15 juli, Bijlokesite
Gent maakt zich op voor het eerste weekend van Gent Jazz. Dat Grace Jones op de openingsavond veel bekijks zal hebben, staat nu al vast. Maar daarnaast ook uw borst nat voor o.m.: (do) Gogo Penguin, (vrij) Herbie Hancock en Schntzl, (za) bassdrumbone en Wayne Shorter Quartet en (zo) Labtrio, Norah Jones en Kleptomatics. Zin in de concerten, maar niet in het festivalterrein? Zelfs dan snelt Gent Jazz ter hulp. In restaurant Lof geniet u van 'Jazz Lunches', bijvoorbeeld zaterdag met Marie-Anne Standaert, Johan Clement en Bart Denolf.
meer info

Film Fest Gent Talkies
donderdag 6 juli, 19u30, De Krook (Krookcafé)
Babbelen over films en filmmuziek kan uiteraard heel goed op café na de film. Maar het kan tegenwoordig ook in De Krook tijdens de Film Fest Gent Talkies. Voor haar volgende aflevering nodigt deze 'talkshow' centrale gast Dirk Brossé uit. De componist en dirigent is een sleutelfiguur in de filmmuziekscene.
meer info

Freddy Starks (US) & The Cosy Band
vrijdag 7 juli, 22u00, Zaal Charlatan

Geboren in LOUISIANA, opgegroeid in LOS ANGELES, starte Fred zijn muzikale carrière in gospelkoren en als drummer in de schoolband. Van 1987 tot 1990 toerde Fred de hele wereld rond met JOHNNY GUITAR WATSON!
Andere artiesten waar hij mee toerde en/of opnam zijn: BOOGIE BOY, VAYA CON DIOS, RUFUS THOMAS, IKE TURNER & ARNO. Met COSY gaat langs elke stad en festival in Europa om de mensen te laten feesten als nooit te voor op "good old and new funky tunes from the soul of Black America".

Beiaardfestival 2017 
zaterdag 8 juli, 20u, Sint-Baafskathedraal, nog de hele zomer lang, elke zaterdag, behalve tijdens de Gentse Feesten, gratis
Stadsbeiaardier Kenneth Theunissen blaast een frisse wind door het meest imponerende instrument van de stad. Tijdens het festivalseizoen organiseert hij dan ook gewoon een ... festival. Hij nodigt befaamde en bevriende beiaardiers uit, nu zaterdag is dat Frits Reynaert, stadsbeiaardier in o.m. Hoorn, Dronten en het Koninklijk paleis op de Dam te Amsterdam.
meer info

Feest Vlaamse Gemeenschap, 'Experimenteer ne keer', familiefeest rond wetenschap en techniek
zaterdag 8 juli, vanaf 14 u, Stadshal en omgeving, gratis
Gent zet de Vlaamse Gemeenschap in de bloemen met een groot familiefeest rond wetenschap en techniek met workshops, straatacts, demonstraties en spelletjes. Omdat de Gentse Universiteit haar 200ste verjaardag viert, staat het feest in het teken van het experiment. Een boeiende en gratis familieuitstap voor het hele gezin.
meer info
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio