Beelden- en poëzieroute met wilgentenen, keramiek en sculpturen officieel geopend

Lo-Reninge - In Lo vond vrijdagavond 7 julide officiële opening plaats van de beelden- en poëzieroute van VVV Lo-Reninge. Die is nog tot en met 10 september te bezichtigen.

"De beelden- en poëzieroute onderging vorig jaar een facelift", zegt Monique Sansen van VVV Lo-Reninge. "Niet alleen kunstenaars kregen de kans om tentoon te stellen, ook de inwoners ontpopten zich tot heuse kunstenaars door nestkastjes aan de gevel te hangen."
Dit jaar maakten onder meer de scholen, kunstacademies, De Lovie en verschillende verenigingen kunstwerken met wilgentenen. Die zullen langs het parcours van de beeldenroute te bewonderen zijn. Ook keramiek staat centraal en zal te zien zijn in verschillende binnen-locaties.
"Uiteraard is er ook ruimte voor sculpturen en andere beeldende kunst langs de fiets- en wandelroute", besluit Monique Sansen, die in september met pensioen gaat en jarenlang de stuwende kracht was achter het initiatief. "De deelnemende kunstenaars zijn Leo Camps, Kelly Denuwelaere, Willy Slabinck, Jan Clement, Alain Cool, Laurent Geers, Guido Gryson, Jeffrie, Kasper, Joke Sentse, Marianne Turck, Bertold Vandenbussche, Daniel Vandendriessche, Koen Vandewalle en Sabine Lambrecht." 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio