BeNe Ladies Tour met Vos maar zonder D'Hoore opnieuw te gast

BeNe Ladies Tour met Vos maar zonder D'Hoore opnieuw te gast

Een beeld van de BeNe Ladies Tour, editie 2016. Foto: Emiel Tack

Zelzate - Vanaf komende donderdag is er terug dameswielrennen in onze streek. Ook meervoudig wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos zal zondag in Zelzate te gast zijn voor de slotrit.

De vierde editie van de BeNe Ladies Tour is dit jaar opnieuw te gast in onze streek. Vanaf donderdag gaan de dames op zoek naar de opvolger van Jolien D’Hoore. De wedstrijd wordt binnen de UCI opgewaardeerd naar een 2-1 statuut wat betekent dat alles van een betere kwaliteit zal zijn. D’Hoore zelf zal er niet bijzijn, dat maakte de ploegleiding van Wiggle High5 eind juni bekend.

Donderdagavond wordt de proloog verreden in het Nederlandse Vlissingen en vrijdag volgt een rit van Vlissingen naar Philippine, een rit die door de Westerschelde zal verreden worden. Dit wordt een hele opgave voor het peleton want het diepste punt bevindt zich op zestig meter, er zijn dus hellingen van 4,5%.

Zaterdag staat er een korte én een avondrit geprogrammeerd in Sint-Laureins, zondag volgt de finale in Zelzate. “De BeNe Ladies Tour is één van de jaarlijkse hoogtepunten van het sportgebeuren in onze gemeente”, zegt burgemeester Frank Bruggeman in de officiële wedstrijdfolder, “aan sport wordt in onze gemeente veel aandacht besteed en daarom zijn we ook zeer tevreden met deze overeenkomst die nog doorloopt tot en met 2020.”

De officieuze start is zondag om 14.30 uur op de Grote Markt ter hoogte van taverne Bristol, vijf minuten later is er de officiële start in de Kanaalstraat. De dames doen er negen rondes die van de Kennedylaan en de Leegstraat via de Oudeburgse Sluis naar Wachtebeke leiden. Daar gaat het via de Akkerstraat terug richting Zelzate om via Akker, Rijkswachtlaan, Chalmetlaan, Verbroederingslaan, Schepen Rene De Deckerlaan en de Suikerkaai naar de Westkade te leiden waar de aankomstlijn getrokken is.

Het officiële deelnemersveld is nog niet gekend. Wat wel geweten is, is dat Marianne Vos (30), meervouding Olympisch en wereldkampioene wielrennen aan de start komt. In 2012 werd de Nederlandse Olympisch Kampioen wegrennen, in 2006, 2012 en 2013 werd ze wereldkampioen. Begin juni werd ze geveld door een sleutelbeenbreuk die ze opliep in de derde etappe van de OVO Energy’s Women Tour.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio