Beelden vrijgegeven van LIDL-overval in Sas-van-Gent

Zelzate / Assenede - Dinsdagavond zijn op de Nederlandse televisie beelden vrijgegeven over de overval op het LIDL-warenhuis in Sas-van-Gent, twee maand geleden.

Op 11 mei, net voor openingstijd, werd het LIDL-filiaal in Sas-van-Gent net over de grens overvallen door twee gewapende en gemaskerde personen. Ze bedreigden een leverancier en enkele medewerkers,die ze opsloten in de bedrijfskantine. Wanneer de bedrijfsleider arriveerde, werd hij gekneveld aan handen en werd hij, samen met een medewerkster, gedwongen om naar de kantoren te gaan.

Daar haalden ze de kassaladen, gevuld met wisselgeld, leeg en wachtten ze tot het tijdslot van de brandkast verlopen was om ook deze te legen. Daarna vluchtten ze via het magazijn, waar ze hun buit verloren. De overvallers zaten duidelijk niet in tijdsnood want ze raapten de bijeengeroofde buit terug samen en vluchtten via het magazijn naar buiten.

Iets verder in de straat vluchtten ze via een brandgangetje naar een nabijgelegen parkingplaats waar hun vluchtauto stond. Met die donkere stationwagen vluchtten ze via de Tramstraat en de Westkade vermoedelijk richting de grens met Zelzate. De onderzoekers vermoeden dat het om Vlaamse mannen gaat, gezien hun accent en taalgebruik. Beide daders zijn twintigers en lichtgetint. Mogelijk spraken ze onder elkaar Arabisch, hun Nederlands is gebrekkig.

Kan jij de hulpdiensten helpen met het oplossen van deze overval, aarzel dan niet om de politiediensten te verwittigen via de gekende telefoonnummers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio