ZRO verder erkend als radio-omroeporganisatie

ZRO verder erkend als radio-omroeporganisatie

De ZRO krijgt ook de mogelijkheid om vanaf 1 januari in de regio Gent uit te zenden. Foto: Radio ZRO

Zelzate - De aanvraag van de Zelzaatse Radio Omroep (ZRO-radio) om verder erkend te worden als radio-omroeporganisatie is ontvankelijk bevonden door de Vlaamse Regering. Dit lieten ze per aangetekend schrijven aan 35 gelukkigen weten.

Zaterdagvoormiddag maakte Paul Goyvaerts van radio-ZRO bekend dat er positief nieuws was voor de lokale radio. In zijn programma ‘Wie zoekt, de ZRO vindt’, een programma waarin luisteraars spullen kunnen kopen en verkopen en elke zaterdag tussen 11 uur en 12 uur wordt uitgezonden, liet hij verstaan dat ze één van de 35 gelukkige radiostations zijn die een positieve erkenning kregen van de diensten van Vlaams minister van media Sven Gatz (Open VLD).

Aangezien de erkenningen pas ingaan op 1 januari 2018 en de aanvragers na de erkenning nog een aantal maatregelen dienen te nemen om zich in orde te stellen met de wetgevinf, en aangezien de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) de nodige zendvergunningsaanvragen van de erkende aanvragers moet kunnen verwerken is er gekozen om de erkenningen in verschillende fasen te laten verlopen waarbij de eerste erkenningen via deze mededeling aangekondigd worden. 

Concreet betekent dit dat radio ZRO in de regio rond Zelzate verder zal te beluisteren zijn op 106.2 Mhz in de FM-band en dat de mogelijkheid gecreëerd is om in de Gentse regio uit te zenden op de 107.3 frequentie wat toch perspectieven biedt voor de lokale radio.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio