37 kilometer voor het einde trokken de Italiaanse Anna Tervisi en de Nederlandse Nina Kessler op avontuur. Daarvoor was er al eens een leidend trio gevormd met Kelly Druyts, Loes Sels en de Italiaanse Allegra Arzuffi. Tussendoor ontstond er opschudding toen favoriet Marianne Vos betrokken raakte in een valpartij, echter zonder erg.

De maximale voorsprong van het duo bedroeg 1’05” maar het peloton voerde het tempo danig op dat daar, bij het ingaan van de laatste ronde, nog maar vijftien seconden overbleef. Een voorsprong die op tien kilometer van het einde teniet werd gedaan door de jagende meute.

Aan de druk bijgewoonde aankomst won Marianne Vos dus de massaspurt. Vos wordt zo meteen de opvolgster van Jolien D’Hoore die er dit jaar niet bij was. In de eindstand heeft ze 23 seconden voorsprong op de Britse Alice Barnes, de Australische Annette Edmondson eindigde derde op 45 seconden. Eerste Belgische was Ellen Van Lot op de dertiende plaats met 1’20” achterstand op de Nederlandse winnares.

Ook het punten- en het spurtklassement komt op het palmares van Vos, ze wint de groene trui met 81 punten en dit zijn er 49 meer dan de Franse Roxane Fournier en Annette Edmondson. De gele trui voor de spurt wint de Nederlandse voor haar landgenote Janneke Ensing en de Belgische Jessy Druyts. Het jongerenklassement komt op naam van de Britse Alice Barnes voor Susanne Andersson en de Zweedse Frida Knutsson. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio