Voetbal vierde provinciale A

Boekhoute behoudt maximum, Bassevelde vernedert Sint-Amandsberg

Assenede - Zowel Bassevelde als Boekhoute haalden zwaar uit dit weekend. Samen maakten ze vijftien doelpunten, dat belooft voor de wedstrijd van volgende zaterdag tussen de twee buren. Ook Vinderhoute en Donk wonnen hun derde wedstrijd waardoor we drie leiders krijgen, Bassevelde staat op de zevende plaats.

VC Boekhoute – Ooidonck Leerne 6-1

VC Boekhoute: Tim Van Waes, Jarno Steyaert (64’ Arne Ryckaert), Tom Willems, Dieter Hautekeete (74’ Ken Monstrey), Pieter Hautekeete, Jannick Van de Walle, Niels Hillaert, Sven De Graeve, Jeffrey Dekeyser (83’ Axl Van Boven), Matthias De Kock en Leander Schauvliege
Doelpunten: 10’ Heyse 0-1, 15’ De Graeve 1-1, 20’ Hillaert 2-1, 25’ Van de Walle 3-1, 34’ De Graeve 4-1, 39’ De Kock 5-1, 55’ Mahy 5-2 en 80’ De Graeve 6-2
Gele kaarten: Mahy en De Kock
Scheidsrechter: Patrick Van Geem

Geïnspireerd door de plaatselijke Gîrnaertfeesten blikten de jongens van Kurt Pacque Leerne in. Het begon nochtans heel zwak waardoor het na een kwartier 0-1 achterstond. De roodhemden werden wakker en zetten nog voor de rust met vijf doelpunten de scheve situatie recht. In de tweede helft werd langs beide kanten nog één keer gescoord.

JAGO Sint-Amandsberg – KVVK Bassevelde 1-9

KVVK Bassevelde: Michiel De Pau (46’ Matthias Gentier), Tim Pisonier, Pieter De Jaeger, Sybe Van Zele, Inias De Rijcke, Robin Bonnaerens, Jonas Maenhout, Kevin Mortier (65’ Yoran Mechelinck), Sander De Buck, Matthias Schachinger en Laurenz Van Vooren (68’ Henri Nijssen)
Doelpunten: 13’ Desramault via strafschop 1-0, 28’ en 45’ De Buck 1-1 en 1-2, 49’ Diakhité (o.g.) 1-3, 50’ Maenhout 1-4, 58’ Bonnaerens 1-5, 65’ De Buck 1-6, 67’ en 72’ Mechelinck 1-7 en 1-8, 90’ Pisonier 1-9
Gele kaarten: Van Vooren en Verdonck (tweemaal)
Rode kaart: 86’ Verdonck (tweemaal geel)
Scheidsrechter: Kurt Demeester

Compleet tegen de gang van het spel in kwam Sint-Amandsberg via een terechte strafschop op voorsprong. De Klauwaaerts herstelden vlug het evenwicht en gingen met 1-2 rusten. Na de koffie zakte de thuisploeg als een kaartenhuisje in elkaar, bij Bassevelde waren zo goed als alle kansen goed voor een doelpunt. 

Vinderhoute, Donk en Boekhoute leiden de stand met het maximum van negen punten, het trio Balgerhoeke/Middelburg/Sint-Denijs heeft drie punten minder. Bassevelde en Lotenhulle staan op de zevende plaats met vier punten, zes ploegen (Heusden, Destelbergen, Avrasya, Muide, Poesele en Ooidonck Leerne) hebben drie punten en het duo Oostakker/Sint-Amandsberg blijft puntenloos laatste.

Volgende zaterdag om 19.30 uur staat de kaskraker BasseveldeBoekhoute op het programma. Zaterdag mag je hier een voorbeschouwing van de wedstrijd verwachten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio