ABVV ArcelorMittal Gent zamelt speelgoed in

ABVV ArcelorMittal Gent zamelt speelgoed in

De inzamelactie loopt zes weken vanaf 1 oktober Foto: ABVV

Zelzate / Wachtebeke / Gent - De syndicale delegatie van het ABVV bij ArcelorMittal Gent zamelt vanaf volgend weekend gedurende zes weken speelgoed in.

Op het syndicaal bureel van de socialistische vakbond ABVV wordt vanaf begin oktober tot halfweg november speelgoed ingezameld bij de staalreus in de Gentse kanaalzone. Dit wordt herverdeeld in de Gentse regio via twee organisaties die strijden tegen armoede.

“Een arbeidersbeweging of vakbond als het ABVV is meer dan enkel een organisatie die zich werkgerelateerde zaken toe-eigent”, zegt Stijn Van Geem, vrijgesteld afgevaardigde van de socialistische vakbond. “Als middenveldorganisatie willen we een thema als kinderarmoede niet uit de weg gaan”, vertelt hij.

“We zijn ervan overtuigd dat onze medewerkers een gouden hart hebben dus leek het ons een mooi initiatief om dergelijk actie op poten te zetten”, klink het nog. “Daarom wil het ABVV voor de eerste keer een speelgoedinzamelactie opzetten voor kansarme gezinnen.”

De inzamelactie, die als projectnaam 'ABVV AMG zoekt staalarbeiders met een gouden hart' heeft, vindt plaats op het ABVV-kantoor van de staalreus. De ingezamelde stukken worden daarna herverdeeld in de Zelzaatse en Gentse regio bij onder andere KRAS in Gent en Lichtpunt in Zelzate.

Contact opnemen met de syndicale delegatie kan via 09-347.23.00.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio