Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke – Ertvelde United 1-4

Wachtebeke verliest van Ertvelde

Wachtebeke verliest van Ertvelde

Foto: www.skwachtebeke.be

Wachtebeke - SK Wachtebeke slaagde er niet in om zijn tweede zege van het seizoen te pakken. Op de zesde speeldag stond het aan de rust 1-3 in het krijt. Leiders VSV Gent en Hansbeke verloren hun eerste punten waardoor DKW, Nevele en Sint-Laureins naderen in de stand.

SK Wachtebeke: Kaay Criel, Brent Heirman (39’ Justin De Clercq), Brecht Hoornaert, Bart Van de Vyver, Jason Baeke, Gian De Meester (52’ Bejamin Van Bambost), Mathieu Dumoulin, Hannes Van Hulle (58’ Alessio Van Laere), Florian D’HOndt, Brandon Bomeré en Frederik Van Driessche.
Ertvelde United: Bryan Goris, Dimitri Tunyck, Patrice Engelschenschilt, Niek Hebberecht, Bram Van de Rostyne, Jaimy Hertschap (80’ Nick Van Laere), Joshy Hertschap, Jordy Creve (87’ Lorenzo Van Hove), Matthias Cordonnier, Sam Vantielcke (75’ Maxim De Baerdemaeker) en Stefan Van Steenkiste.
Doelpunten: 3’ Joshy Hertschap 0-1, 14’ Cordonnier 0-2, 32’ Creve 0-3; 44’ Bommeré via strafschop 1-3 en 73’ Hertschap 1-4
Gele kaarten: Baeke, Heirman, Van de Rostyne, De Clercq en Van Laere (tweemaal)
Rode kaarten: 68’ Van Steenkiste en 85’ Van Laere (tweemaal geel)
Scheidsrechters: Luc De Beelde, Danny Eliano en Reggie Blommaert

De thuisploeg kreeg al vroeg een doelpunt te slikken na een hoekschop: Hertschap kreeg de bal via een Wachtebeekse verdediger over de lijn. Op het kwartier werd de Wachtebeekse verdediging verrast, het schot van Cordonnier verdween onder doelman Criel tegen de netten. SKW kon weinig terugdoen en kreeg iets na het halfuur, al dan niet uit buitenspel, een derde doelpunt tegen. Net voor de rust kon het dan toch tegenscoren via een strafschop, omgezet door Bomeré.

Na de rust was Wachtebeke te onmachtig om terug te komen. Ertvelde verdedigde zijn voorsprong gemakkelijk. Een kwartier voor affluiten konden de bezoekers via een mooi getrapte vrijschop van Hertschap de einduitslag op het bord trappen. Bij rood/wit werd Brent Heirman na een trap op de enkel afgevoerd naar het ziekenhuis, de bezoekers eindigden met negen na twee uitsluitingen.

Leiders VSV en Hansbeke verloren hun eerste punten, VSV-Maria/Aalter werd 2-2 en Hansbeke verloor zelfs met 1-0 bij Nevele. Sint-Laureins won met 5-2 tegen Kaprijke/Bentille en DKW speelde 2-2 tegen Muide. Verder won Sint-Kruis-Winkel met 4-0 tegen Watervliet, speelden Ursel en Lembeke 1-1 gelijk en won Vinkt met 2-0 tegen Knesselare.

In de stand leidt VSV met zestien punten, Hansbeke heeft één punt minder en het trio DKW/Nevele/Sint-Laureins heeft drie punten minder. Wachtebeke staat samen met Kaprijke/Bentille en Ursel op de twaalfde plaats met drie punten, Sint-Kruis-Winkel is tiende met zeven punten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio