Diamanten bruiloft in gemeentehuis

Zestig jaar lief en leed voor Jerôme en Ivette

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - De liefdesvlammen, die voor het eerst oversloegen in de Zelzaatse Reseda, zijn na zestig jaar nog niet geblust. Jeröme Van den Brande (80) en Ivette Van Kerckhove (81) werden onlangs plechtig ontvangen op het gemeentehuis voor hun diamanten huwelijksverjaardag.

Nadat ze elkaar rond hun plechtige communie voor het eerste ontmoetten, veranderde het vriendjes-zijn enkele jaren later, nadat ze de Reseda leerden kennen. Niet veel later, in 1957, stapten Jerôme en Ivette in het huwelijksbootje.

Hun eerste thuis was in de Veerpontstraat in Terdonk, nadien verhuisden ze naar de Rapenburgstraat in Sint-Kruis-Winkel om zich in 2002 definitief te vestigen in de Hettingestraat op Overslag. De twee jubilarissen kregen met Patrick (58), Eric (53) en Marnix (52) drie zonen die zelf, samen met hun respectievelijke echtgenotes Ingrid, Carine en Sonja voor drie kleinkinderen, Sean, Kyrian en Kemberley, zorgden. 

Jerôme begon als metser waarna hij een 32-jarige carrière als ketelmetser bij Ebes bijeen werkte, Ivette wijdde zich volledig aan de opvoeding van de jongens. Vissen, postzegels verzamelen, naaien en koken zijn hun hobby’s.

Samen met burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS) en schepen Piet Penneman (Open VLD) en Jacques De Smet (ANDERS) en gemeenteraadsvoorzitter Eddy Heirwegh (Open VLD) klonk het koppel op hun bruiloft. De vier notabelen maakten nu al een afspraak om binnen vijf jaar hun briljanten bruiloft te vieren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio