Begin september behaalde Arun Deleersnyder haar eerste succes: als eerstejaars in de U15-leeftijdsklasse behaalde ze er een mooie eerste plaats. Naast het goud deed ze nog eens mee in een andere, lees zwaardere, gewichtsklasse en daarin veroverde ze zilver.

Robin Roegiers wist brons op zijn palmares te plaatsen als U15-judoka. De week erop vocht Eveline Jolie om de ‘Pot van Olen’. Het lukte haar om met zilver terug te keren.

De voorlaatste zaterdag van september bracht veel judoka’s naar de ‘Open van Brabant’ in Tervuren. Rubén Martens leverde er een mooi tornooi, maar de weg naar de derde plaats werd hem niet gegund. Eveline Jolie kon net als Arun Deleersnyder een podiumplaats bemachtigen. Eveline eindigde op zilver en Arun op brons. 

De dag nadien was er een "Mini Pot van Olen" of een jongerentornooi voor U11 en U13. Daaraan deden vijf clubjudoka's mee. Het resultaat was goud voor Keano Humblé, zilver voor Lotte Marlé, Robbe Dhondt, Thomas De Rubbel en brons voor Alexei Vandendaele.

In de Poolse hoofdstand Warschau ging op 30 september een internationaal tornooi door waaraan Rubén Martens meedeed. In zijn categorie van -60 kg bevonden zich 36 judoka’s. Na vier geleverde wedstrijden werd hij in de herkansingen gestopt aan de negende plaats, op zich al een hele prestatie.

Goud was er op 1 oktober voor Lotte Marlé in Brugge. Het weekend erna gingen 23 judoka’s op pad. Twintig ervan trokken naar Kemzeke, een competitiegebeuren voor jongeren tot 13 jaar. Zaterdag kwamen de negen kapoenen aan hun trekken: Ward Van de Walle behaalde er zonder problemen goud en Dilano Van Acker zilver. De overige leden werden met brons beloond. Op diezelfde dag deed Keano Humblé mee aan de Open Zeeuwse kampioenschappen in Vlissingen, hij behaalde er zilver.

In Kruishoutem ging op datzelfde ogenblik het Oost-Vlaams kampioenschap voor seniores door. Daaraan mochten ook U18 en U21-judoka’s, zoals Rubén Martens (U18) en Eveline Jolie (U21) aan deelnemen. Eveline vocht in een poule van vier en won er al haar wedstrijden met een ipponzege. Dit mooi resultaat bezorgde haar goud en de kampioenstitel. Rubén kende negen judoka’s in zijn categorie en bereikte na drie wedstrijden het podium voor brons. Door deze podiumplaatsen kwamen beiden in de selectie terecht om op zaterdag 14 oktober het Vlaams kampioenschap in Tielt te betwisten.

Vorige zondag tenslotte weren de U11 en U13 te gast in Kemzeke. In de U11-categorie konden Lotte Marlé en Robbe Dhondt al hun tegenstrevers overwinnen met telkens een ipponscore wat goud opleverde. Alexei Vandendaele eindigde op zilver en Timo Dejonghe op brons. ’s Namiddags was het de beurt aan de U13-judoka’s. Zij boekten er drie gouden, één zilveren en drie bronzen medailles. Het goud ging naar Keano Humblé, Arslanbek Osiev en Ahmed Soltan. Deze laatste reeg in één ruk vier ipponzeges aan elkaar. Zilver was voor de knap presterende Thomas De Rubbel. Het brons ging naar Benji Dejonghe, Katto Hesta en Amélie Mampaey.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio