Er was vrij veel belangstelling voor de jaarlijkse laureatenhulde. Nicky Heirbaut, die na veertig jaar stopt bij de vriendenkring bloedgevers in Wachtebeke, beet de spits af. Ze meldde dat het hoofdbestuur besliste om vanaf 1 januari 2018 de Rode Kruisafdeling zelf terug de werking in handen te laten nemen. Verder wenste ze 21 bloedgevers in de bloemetjes te zetten, elf donoren kregen een hulde voor tien giften, vier werden gehuldigd voor 25 giften. Dirk Podeveyn en Dirk De Vriese kregen een vermelding voor 75 giften; Raymonde Van den Abeele, Roland De Smedt en Marie Van Bambost voor honderd giften en Ria De Bruyne (72) werd gelauwerd voor maar liefst 153 giften, die dame heeft nu wel de verplichte stopleeftijd bereikt.

Na een dans- en muziekintermezzo van de meisjes van de sportiefste klas kwamen de ploegen aan de beurt. De U17 van SK Wachtebeke werden gehuldigd wegens hun titel van het afgelopen seizoen en ook de dames 45 van tennisclub Wachtebeke werden kampioen. Ploeg 2 en 5 van schaakclub De Pluspioen werden beide kampioen in hun reeks en het eerste jaar moderne van Sint-Laurens werd de sportiefste klas.

Peter Lardenoit wint gouden safarken

Bij de individuele sporters werd Jodie Van Sevecotte gehuldigd voor haar vijf gouden, één zilveren en twee bronzen (waarvan één op het Belgische Kampioenschap) in het judo. Thomas Scheire won goud op de 400 meter, zilver in het softbal en brons in het verspringen bij de G-atletiek. Jean Mussche werd clubkampioen bij OKRA-petanqiue en Kyandro Genbrugge won drie gouden, vijf zilveren en negen bronzen medailles in het judo. Tibo De Backer won goud op het provinciaal criterium op de tweehonderd meter vrije slag en Jeroen Daeyaert won tweemaal goud en driemaal zilver, waaronder één op de Special Olympcs in Lommel, in het G-judo.

Tenslotte ontving Peter Lardenoit uit handen van schepen van sport Evi Wuytack (Open VLD) jhet gouden safarken, de trofee van sportvrijwilliger. Deze 52-jarige tennisser is al sinds zijn dertiende lid van tennisclub Wachtebeke. Hij werd negen keer clubkampioen, is jeugdverantwoordelijke en doet veel vrijwilligerswerk. Ondertussen is hij ook al 33 jaar bestuurslid waarin hij ook technisch verantwoordelijke is.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio