Romain Coone en Andrea Alliet vieren gouden jubileum

Gouden randje bij Romain en Andrea

Gouden randje bij Romain en Andrea

Het gouden koppel, geflankeerd door de dichtste familie. Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Samen met zonen Christ, Curd en Carlo en kleinkinderen Febe en Robbe werden, vijftig jaar na hun huwelijk, Romain Coone en Andrea Alliet plechtig ontvangen. De man werkte 35 jaar bij staalreus Sidmar, de vrouw was poetshulp bij een doktersgezin. Sinds hun pensioen doen ze het rustiger aan.

Romain (73) en Andrea (72) leerden elkaar kennen op de jaarlijkse dansavond in ‘De Kring’, binnen het jaar besloten ze te trouwen en hun intrek te nemen in een woning in de Rechtstro. Nadien trokken ze naar Zelzate maar algauw kregen de rasechte Wachtebekenaren heimwee en keerden ze terug naar de Warandewijk. Na acht jaar trokken ze definitief naar hun woonst in de Gladiolenlaan.

Eerst werkte Romain overdag bij Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent, later ging hij in ‘continu’ . Tot haar huwelijk werkte Andrea bij een doktersgezin met drie kinderen maar ook na haar huwelijk durfde ze daar nog wel eens een handje toe te steken. Meestal was ze echter bezig met de opvoeding van haar drie zonen Christ, Curd en Carlo. In de vrije tijd hield ze zich ook bezig met tuinieren en handwerkjes maken, Romain ging graag een kaartje leggen in De Kring. Samen met de drie zonen trokken ze er ook graag op uit: de Ardennen waren hun favoriet maar ook Bretagne, Oostenrijk of Zwitserland werden bezocht.

Nu ze van een verdiend pensioen genieten houden ze het rustig; een etentje, een operabezoek, een spelletje scrabble of de kleinkinderen van school halen staat nu op het programma, de twee zijn, zoals de burgemeester het mooi omschreef, “content met de kleine dingen des levens”.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio