Alex De Houx en Leona Stevens vieren gouden huwelijkjubileum

Halve eeuw geluk voor Alex en Leona

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Onlangs vierden Alex De Houx en Leona Stevens vijftig jaar huwelijk. Ze werden, samen met enkele familieleden, plechtig ontvangen op het gemeentehuis door enkele notabelen.

Alex De Houx (74) en Leona Stevens (72) wonen in de Molenhoek. Het koppel leerde elkaar kennen aan het Donkmeer en algauw traden ze in Lochristi, de plaats van herkomst van Leona, in het huwelijk. De bruid werkte toen in een Gents naaiatelier, haar echtgenoot verdiende de kost in diezelfde stad in een kartonnagebedrijf. Vijf jaar na hun huwelijk kregen ze hun enige zoon Filip. Eén jaar later begonnen ze alle twee bij Volvo Parts in Oostakker waar ze werkten tot aan hun pensioen.

Ondertussen waren ze verhuisd, eerst naar een appartement met zicht op de Gentse haven, daarna naar hun huis op de Meulesteedsesteenweg. Nooit verloochenden ze hun roots en in 2009 keerden ze terug naar Wachtebeke, waarvan Alex afkomstig was. 

Na hun oppensioenstelling begon Alex als privé-taxichauffeur voor kleinzonen Kyle en Damon. Rust, vrienden ontvangen of eens lekker uit gaan eten zijn nu de dagelijkse bezigheden van het gouden koppel.

Burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS), schepenen Piet Penneman (Open VLD) en Jacques De Smet (ANDERS) en gemeenteraadsvoorzitter Eddy Heirwegh (Open VLD) maakten nu al een afspraak met de jubilarissen om in 2027 hun diamanten bruiloft te komen vieren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio